Tort de orez cu cocos si fructe

Postat de privatelaura in Torturi
19 Iun 2015 | 4415 vizualizari
Tort de orez cu cocos si fructe

Atunci cand Oana, de la Savori Urbane, a postat reteta de tort de orez cu cocos si fructe, am stiut imediat ca o voi presta si ca va fi pe placul piticilor mei. Si asa a si fost. Este un tort atipic, daca vreti, in sensul ca nu e format din straturi alternante de blat si creme, ci unul dens, cremos si tareee bun la gust, mai ales ca desertul de baza, sa zic asa, si anume orezul cu lapte, este preferatul nostru din copilarie. Multumesc inca o data, Oana! A fost tare gustos si cu siguranta va ramane pe lista noastra de favorite! Ceea ce lipseste din reteta de aici este blatul de biscuiti peste care eu am sarit din motive tehnice :))) Cu siguranta, data viitoare voi face si blat.

Ingrediente

  • 1 l lapte dulce
  • 250 g orez alb
  • 1 praf sare
  • seminte de vanilie
  • 4 linguri cu nuca de cocos (rasa)
  • 150 g zahar brut
  • 200 g ananas taiat cuburi
  • 200 g caise din compot,taiate cuburi
  • 200 g capsuni proaspete, taiate cuburi
  • 500 ml smantana grasa pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 80 g zahar pudra
  • pentru ornat
  • frisca proaspata
  • fructe

Mod de preparare

Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam sa mai fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam la racit.

Intre timp, punem gelatina la hidratat, in zeama de compot. Lasam aproximativ 5-6 minute, apoi o incorporam in orezul fierbinte. Lasam sa se raceasca.

Batem smantana pana capata consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam inca un pic. Dam la rece.

Fructele le tocam cubulete si le lasam la scurs.

Intr-un castron, amestecam orezul cu lapte (racit) cu fructele scurse. Adaugam frisca rece din frigider si incepem sa o incorporam.

Pregatim o forma de copt tapetata cu folie alimentara, turnam compozitia si acoperim. Dam la rece pentru cateva ore bune, ca sa se inchege bine tortuletul.

Scoatem de la rece, ornam cu restul de frisca si presaram nuca de cocos coapta un pic in cuptor, ornam cu fructe. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez cu cocos si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un...

Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de diana_k

Tort Dobos

Foile: Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam putin pana acestea se incorporeaza. Renuntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 16:48
pazea ca bate puternic vantul cu retete dinspre Focsani, ascundeti-va pana nu muriti de pofta!
la 19.06.2015, 16:49
Super
la 19.06.2015, 16:50
Anca, abia m-am mobilizat sa le scriu ))
la 19.06.2015, 16:53
Ăsta e special pentru teroriști
la 19.06.2015, 16:53
Cat de frumos e!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking