Ingrediente
Pentru punci:
- 1 portocala feliata
- 150 ml vin rosu
- 2 seminte de anason
- 1 baton de scortisoara
- 1 cuisor
Pentru blat:
- 125g unt
- 125g zahar
- 75g ciocolata amaruie
- 3 oua
- un praf de sare
- 220g faina
- cacao
- 1 plic praf de copt
Pentru crema:
- 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule
- zeama de la 2 portocale
- zeama de la o lamaie
- 3 galbenusuri
- 100g zahar pudra
- rom
- frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat
Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml
Mod de preparare
Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se incalzeasca mai lasam 2 minute si il dam deoparte sa se racoreasca. Dupa care il strecuram de mirodenii.
Pentru blat:
Batem untul (trebuie sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam bine in compozitie si praful de sare deasemenea.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, radem ciocolata pe razatoare mica si le adaugam in compozitia de unt alternand cu punciul racit. Tapetam o tava cu diametrul de 26cm cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30min. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Galbenusurile le punem pe bain-mairie impreuna cu zaharul si romul cca 7 minute, pe urma adaugam sucul de la citritrice (200ml), separat luam 3 linguri de suc si dizolvam praful de agar-agar il fierbem 2 minute si apoi il punem peste crema, mai lasam 2-3 minute. Lasam la racit amestecand din cand in cand pana se raceste complet si crema se incheaga. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Pentru ansamblare: Bltul il asezam in tava il care l-am copt, il insiropam bine cu sucul de portocale si peste turnam crema. Dam la frigider peste noapte.
A doua zi il scoatem pe o farfurie si il invelim cu un strat de frisca subtire si il ornam dupa preferinte.
Este senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Punci Aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|