Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

Postat de ancutsa in Torturi
6 Sep 2016 | 3318 vizualizari
Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

   Tort cu blat de nuca, crema de vanilie si frisca si trandafiri de martipan.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 1 lingura esenta rom;
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • martipan si coloranti alimentari;
  • bomboane decorative Dr.Oetker

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt (insa nu uitati sa ungeti si peretii vasului cu unt si apoi tapetati-i cu faina, sa nu se lipeasca aluatul) si se da la cuptor 30 de minute.

 

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.

Asa ca pana se racesc cele doua, pregatim crema si frisca.

 

Crema:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana se obtine o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru ornat.

 

Batem si frisca lichida cu mixerul pana se intareste.

Apoi dam crema si frisca la frigider, iar intre timp, ne putem ocupa de florile de martipan.

 

Florile de martipan:

Se taie bucatele de martipan si se pun 2-3 picaturi de colorant alimentar, se framanta bine cu mainile apoi se preseaza cu degetele sau ustensilele decorative pentru a obtine petale. Formati floricele, frunzulite si orice mai doriti. Folositi manusi pentru ca martipanul e un pic lipicios. De asemenea, puteti folosi un fund de plastic.

 

Decorul:

Se insiropeaza cele doua jumatati, se adauga crema de vanilie, se vine cu capacul tortului si apoi se imbraca in frisca si se decoreaza cu flori de crema, frisca, florile din martipan si bombonele decorative.

 

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore.

Portii: 15

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/tort-de-vanilie-cu-trandafiri-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu trandafiri de martipan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu blat de cacao, crema cu mascarpone si jeleu de piersici

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu blat de cacao, crema cu mascarpone si jeleu de piersici

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Tort Foret Noire

Postat de Floryella78

Tort Foret Noire

Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2016, 12:06
la 06.09.2016, 12:17
wow,ce tort frumos
la 06.09.2016, 12:29
Ce tort frumos!
la 06.09.2016, 13:31
un deliciu!
la 06.09.2016, 13:31
Suuuper!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking