Tort Egiptean

Postat de Creatsa in Torturi
13 Sep 2014 | 22375 vizualizari
Tort Egiptean

Cred ca nu are nevoie de nici o descriere..Nuci,vanilie,caramel ,o combinatie minunata!!!

Ingrediente

Foi: x3

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 50 g nuci macinate

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • vanilie
  • 300 g unt

Crema de frisca si caramel:

  • 100 g smantana
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Decor:

  • nuci tocate
  • caramel zdrobit

Mod de preparare

Foi :

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat faina si nucile macinate amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Am tapetat o tava cu unt si hartie de copt,am pus compozitia de bezea si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

La fel am procedat si cu celalalte doua foi.(in total avem nevoie de 3 foi)

Crema de vanilie:

Am pus laptele pe foc intr-o craticioara.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si amidonul apoi am turnat laptele fierbinte si am pus compozitia din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Am luat crema de pe foc ,am adaugat un praf de sare si vanilia si am lasat-o la racit.

Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cateva secunde pana a devenit cremos.

Am adaugat lingura cu lingura din crema de galbenus racita si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Pentru crema de frisca am mixat smantana cu frisca lichida si zaharul vanilat pana s-a intarit apoi am pregatit caramelul.

Intr-o craticioara am caramelizat zaharul pana a ajuns la culoarea chihilmbarului apoi l-am turnat pe o hartie de copt unsa cu putina ulei pana s-a intarit bine.

Am rupt caramelul in bucati si l-am pus intr-o punga apoi l-am zdrobit cu ajutorul unui sucitor.

Peste frisca am pus caramelul zdrobit si am omogenizat bine.

Asamblare:

Foaie/Crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca.

Am mai pastrat 2 linguri de crema de vanilie si putina crema de frisca pentru a imbraca si marginile tortului.

Am decorat cu nuci tocate,crema de vanilie ramasa si caramel zdrobit.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Tort egiptean

Postat de Ina

Tort egiptean

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...

Citeste continuarea

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2014, 10:10
La favo cu el!
la 13.09.2014, 10:13
o combinatie perfecta
la 13.09.2014, 10:15
Cam bun draga mea,cam bun..
la 13.09.2014, 10:19
Inca un preparat de exceptie
la 13.09.2014, 10:20

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking