Tort egiptean

Postat de Ina in Torturi
29 Dec 2016 | 26159 vizualizari
Tort egiptean

Este unul din cele mai fine si gustoase torturi preparate si servite de mine. Desi pare greu de realizat, nu este deloc asa. Merita incercat macar o data in viata!    A fost tortul Revelionului 2016, dar abia acum am descoperit ca nu postasem reteta... 

Ingrediente

pentru un singur blat :

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cu varf de nuci prajite, macinate

( avem nevoie de 4 blaturi, deci vom inmulti cu 4 cantitatile necesare ) crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2,5 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 5-6 picaturi esenta vanilie
  • 200 g unt

crema de frisca cu crant :

  • 200 g zahar
  • 150 g miez de nuca, prajita si maruntita
  • 300 ml frisca

pentru ornat :

  • miez de nuca, prajita si tocata marunt

Mod de preparare

Blat : 

Prajim nucile si le macinam la robot. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata. 

Punem amestecul intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelam si coacem in cuptorul preincalzit pentru aprox 12 min, la foc mediu, pana devine usor auriu.

Procedam la fel si cu celelalte 3 blaturi.

Nu desprindem hartia pentru copt decat cand asamblam tortul si blaturile sunt complet reci ( in caz contrar riscam sa rupem blaturile )

Crema de vanilie : 

Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam esenta, amidonul si laptele, continuand mixarea pe foc. Cand amestecul se ingroasa si devine ca o budinca oprim focul si lasam budinca sa se raceasca . 

Mixam untul spuma si-l incorporam in crema rece.

Crema de frisca si crant: 

Caramelizam zaharul si cand acesta este perfect lichefiat adaugam  miezul de nuca prajita si tocata la cutit. Amestecam pana ce nuca este complet acoperita de zahar, apoi turnam totul pe o hartie de copt, nivelam si lasam sa se raceasca.

Cand crantul s-a racit complet pisam marunt totul si amestecam cu frisca, obtinand ce­a de­a doua crema.

Personal am preferat sa presar crantul peste stratul de frisca, in momentul asamblarii tortului. 

Asamblare:  foaie de blat - strat de crema de vanilie -  strat de crema de frisca si crant de nuca, apoi iar blat - strat de crema de vanilie -  strat de crema de frisca si crant de nuca... pana ajungem la ultimul blat.

Ungem tortul pe exterior cu crema de vanilie pentru a face priza cu nuca tocata.

Tapetam peretii tortului cu nuca tocata si cu crant de nuca, iar daca ne ramane si frisca decoram dupa preferinte.

Lasam tortul la rece cateva ore inainte de a-l portiona si servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de caroline

Tort Egiptean

Prepararea celor 3 blaturi :    Punem in robot alunele si nuca si le macinam fin.  Mai intai punem intr-un bol albusurile de ou si le mixam cu un varf de sare la viteza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2016, 20:16
Va trebui sa-l incerc si eu ca prea il laudati
An nou fericit daca e de Revelion )
la 29.12.2016, 20:18
De Revelion , Dia ! ? Revelion 2016 )
la 29.12.2016, 20:23
Ce bine arata...
la 29.12.2016, 20:31
Arata minunat si cred ca e delicios!
la 29.12.2016, 20:35
Superb!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking