Tort Egiptean

Postat de andreea123 in Torturi
24 Dec 2011 | 10107 vizualizari
Tort Egiptean

Un tort senzational de bun, de crocant!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200ml frisca lichida
  • 170g unt
  • nuci sau alune
  • 150g + 12 linguri de zahar
  • 3 linguri si jumatate de faina

Mod de preparare

Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la 180°C timp de 23 min.

Crema I se face din 6 galbenuse frecate cu 6 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 340ml de lapte. Se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, iar cand este rece se pune peste 170g de unt.

Crema II se face din 200ml de frisca batuta, in care se incorporeaza 150g de zahar caramelizat in care se adauga 120g nuci sau alune prajite si taiate (cand este racit caramelul se zdrobeste cu sucitorul).

Se aseaza: blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II

P.s: se poate bate 250ml de frisca pentru crema II din care sa se opreasca 3 linguri pentru ornare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort egiptean

Postat de Ina

Tort egiptean

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...

Citeste continuarea

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 24.12.2011, 23:34
niceee
la 25.12.2011, 07:16
L-am facut si eu de multe ori si este savuros !Al tau arata tare fain
Bucuria Craciunului sa salasluiasca vesnic in inima voastra, luminandu-va
sufletul. Sa fiti vesele si iubite si sa va bucurati de cadouri frumoase si mult dorite.
CRACIUN FERICIT !
la 25.12.2011, 11:06
frumos si bun bun
la 25.12.2011, 11:20
SUPER CRACIUN FERICIT
la 25.12.2011, 13:58
Craciun fericit si voua!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking