Tort Deliciu Dukan

Postat de deyutzky in Torturi
30 Ian 2014 | 14842 vizualizari
Tort Deliciu Dukan

reteta am vazut-o pe blogul retete-dukan.ro iar cei ce au savurat-o au fost foarte incantati de ea:D Se consuma in Faza de Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 6 lg tarate de ovaz
  • 3 lg tarate de grau
  • 1 lg amidon de porumb
  • 4-5 linguri indulcitor pudra (sau dupa gust)
  • 1 plic praf de copt
  • Crema 1:
  • 300 ml lapte degresat
  • 4 lg branza quark
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de migdale
  • 6 lg lapte praf degresat
  • 1 plic gelatina
  • Crema 2:
  • 700 ml lapte degresat
  • 5-6 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • Decor:
  • 1 tableta dietetica Sly

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam pe rand galbenusurile si continuam sa mixam la viteza cea mai mica a mixerului. Punem pe rand ingredientele uscate (taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt, amidonul si indulcitorul) si amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Tapetam o tava rotunda cu peretii detasabili cu hartie de copt ( cu diam de 26 cm) si adaugam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25-30 de minute. Se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca este facut. Dupa ce blatul este gata se detaseaza peretii tavei si se lasa la racit.

Crema 1:

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si se lasa aprox 10 min. Intr-o craticioara punem laptele la incalzit iar apoi adaugam laptele praf si amestecam pana ce aceasta se dizolva. Se ia jumatate din cantitatea de gelatina si se dizolva in laptele cald.(cealalta jumatate se va folosi la crema de ciocolata) Se adauga branza quark, indulcitor dupa gust si esenta de migdale. Invelim tava in folie alimentara si punem inapoi blatul. Intepam blatul din loc in loc cu o scobitoare si turnam peste el compozitia de lapte. Dam tava la frigider pana cand pregatim si crema de ciocolata.

Crema 2: 

Adaugam 600 ml lapte intr-o craticioara si o punem pe foc mic. Restul de lapte (100 ml) il amestecam cu praful de budinca si indulcitorul (conform instructiunilor de pe plic). Turnam apoi aceasta compozitie peste laptele din craticioara si amestecam cu un tel timp de cateva minute pana cand crema se ingroasa. Inchidem focul, adaugam gelatina ramasa si amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Dupa ce crema a stat la racit aprox 15-20 min, timp in care se amesteca in ea pentru a nu se forma coaja, se toarna in tava peste blat si se uniformizeaza cu o lingura. Se lasa in tava pana cand crema se raceste complet si se da tava inapoi la frigider. Se orneaza cu ciocolata rasa si se pastreaza la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Deliciu Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort neornat

Postat de MotanLaOale

Tort neornat

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu merisoare si alune

Postat de panacris

Desert cheesecake cu merisoare si alune

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2014, 23:46
la 30.01.2014, 23:56
la 31.01.2014, 00:06
Superrr bunnn!!!
la 31.01.2014, 00:24
la 31.01.2014, 05:11
delicios

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking