Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)

Postat de VanessaAli in Torturi
27 Iul 2015 | 13564 vizualizari
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)

Am facut acest tort pentru un prieten si trebuie sa recunosc, este cel mai bun tort facut de mine pana acum. Aspectos si gustos, nu foarte greu de facut, iubitorii de ciocolata il vor adora!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt+otet
  • 8 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • Sirop: 1 L apa,7 linguri de zahar,esenta de rom ( eu am folosit doar cam 900 ml)

Crema ciocolata alba:

  • 350 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 intaritor frisca

Crema ciocolata neagra:

  • 300 ml ciocolata menaj neagra
  • 500 ml frisca lichida
  • un intaritor frisca

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra menaj
  • 4 linguri de lapte

Pentru ornat:80g ciocolata alba, afine din afinata/proaspete

Mod de preparare

Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana a doua zi.

A doua zi:

Din compozitia pentru blat facem 3 blaturi (eu am facut doua: la al doilea am dublat cantitatile si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua; daca va pricepeti la taiat puteti tripla cantitatile si faceti doar un blat pe care il taiati in 3). Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare, apa si zahar in felul urmator: adaugam doua linguri de zahar, urmate de o lingura de apa si tot asa pana la 8 linguri de zahar. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de ulei si le adaugam treptat peste albusurile batute bine, amestecand cu o lingura (intr-o singura directie). 

Folosind o sita adaugam 4 linguri de faina, praful de copt stins cu otet,apoi cacaua si dinou faina (cele 4 linguri ramase) pana se omogenizeaza bine si nu sunt cocoloase.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 25-30 de minute : primele 10 minute la foc mediu, apoi la foc mic.

La sirop:

Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic pana cand se caramelizeaza.Nu folositi lingura pentru a amesteca, ci doar miscati cratita. Turmati un sfert de apa peste si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Turnati si restul de apa si mai lasati sa dea in clocot.

Opriti focul si lasati la racit.Dupa ce s-a racit puneti esenta de rom.

Pentru creme:

Scoateti compozitiile de la frigider si bateti-le cu un intaritor de frisca.

Asamblare


Asezam un blat pe un suport si il insiropam bine.Cu o lingura punem peste de el 3/4 din crema de ciocolata neagra.Acoperim cu urmatorul blat , il insiropam si pe acesta si turnam 3/4 din crema de ciocolata alba.Nivelam si presaram deasupra afinele.

Acoperim cu ultimul blat si il insiropam.

Ornare

Cu restul de 1/4 din crema de ciocolata neagra acoperim tortul pe laturi.

Facem glazura: topim ciocolata la bain-marie si adaugam peste laptele.Amestecam sa se omogenizeze si lasam putin la racit. Turnam peste tort si lasam sa curga catva si pe margini.

Luam 80g ciocolata alba si o maruntim bine cu un cutit.Luam cu mana si aruncam pe marginile tortului.

Dupa ce s-a racit glazura, cu ajutorul unui pos, ornam cu restul de 1/4 din crema de ciocolata alba.

 Il lasati putin la frigider si e gata de mancat!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inima cu mousse ciocolata si visine

Postat de Creatsa

Inima cu mousse ciocolata si visine

Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat 3-4 minute pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si treptat uleiul mixand usor la...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 17:10
super!
la 27.07.2015, 17:32
Bunătate de tort!
la 27.07.2015, 17:47
la 27.07.2015, 17:58
Bun
la 27.07.2015, 18:27
Ce bunatate! a

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking