Ingrediente
- 250 ml lapte
- 200 gr. orez
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 2 zahar vaniliat
- 2 linguri coniac (eu am pus rom)
- 1 portocala, coaja (eu am pus 1 lingurita esenta lamaie)
- 1 praf sare
- 1 lingurita drojdie uscsta (eu am pus praf de copt)
- 200 gr. pesmet
- 3 pere (eu am pus 4 ca mi s-au parut mici)
- 2 linguri ulei (pentru uns tava)
Mod de preparare
Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare. Cand devin suficient de tari adaugam zaharul treptat si mixam pana la dizolvare, apoi adaugam galbenusurile mixand in continuare pana devine albicioasa la culoare.
180 gr pesmet amestecam cu drojdia uscata (eu, praf de copt) punem in ouale batute, adaugam esenta de lamaie sau coaja de portocala, cele doua linguri de coniac (eu am pus rom), se adauga si orezul. Se amesteca bine apoi adaugam si perele, le incorporam cu ajutorul paletei.
Ungem o tava de tort cu pereti detasabili (eu am folisit o cratita fiindca tava mi s-a defectat), o tapetam cu 20 grame pesmet, punem compozitia obtinuta si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Scoatem, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf.
Tortuletul este gata pentru a fi servit. Sa va fie de folos si reteta mea
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din orez cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|