Tort diplomat (fara albusuri)

Postat de gabrielacuisine in Torturi
23 Ian 2014 | 32166 vizualizari

Am sa incep cu o mica descriere apoi am sa comentez cate ceva din greselile pe care le-am facut si problemele pe care le-am intampinat cu acest tort. L-am facut de cel putin 3 ori pana acum dar ultima incercare mi s-a parut cea mai reusita si am sa spun si de ce. Reteta, se stie ca se face din oua (intregi sau doar galbenusuri) care se freaca cu zahar pe baie de abur, apoi se dilueaza cu lapte si apoi se aduga frisca si gelatina si fructe dupa plac! Buun.Totusi am vazut diferite variatii, cu mascarpone, cu fructe de padure, cu albusuri batute spuma, crema de vanilie (adica cu amidon) plus aduagata gelatina…deci internetul este plin de retete, ramane la latitudinea D-voastra sa va alegeti ce va place!

Inapoi la reteta

Comentarii (28)

la 23.01.2014, 21:12
la 23.01.2014, 21:15
Frumos si bun!
la 23.01.2014, 21:41
Foarte bun si arata super
la 23.01.2014, 21:51
si eu folosesc aceeasi reteta!
la 23.01.2014, 21:52
delicios..si prezentare super
la 23.01.2014, 22:24
Vai ce de comentarii frumoase!
Gabitzu, ma speriasesi! pfiu...
Merisor, iubita mea, am scris atatea tipsuri pt. a m-am enervat maxim la al doilea tort, adik chiar de revelion, cand sa-l tai, mi-a curs ca lava!!!
Rux, ce ideee cu tortul diplomat de pe vremuri, hai sa facem o reteta! chiar cand l-am facut, mama a zis sa pun coaja confiata de portocala in crema...dar nu am pus. Poate te gandesti la ceva
Va multumesc la toti! <3
la 23.01.2014, 22:31
Superb tort
Imi plac si ingredientele ce le-ai pus,cu mentiunea ca nici mie nu-mi plac albusurile crude in crema.
Totusi kiwi nu e prea potrivit in cremele cu gelatina,am aflat si eu asta dupa ce nu stiam de ce nu mi s-a inchegat un jeleu de kiwi ))
la 23.01.2014, 22:31
Daaa...hai sa-l facem...ne gandim si cum si mai discutam...dar eu as inlocui gelatina cu agar-agar...nu vreau porc in prajitura ...ups...de multa vreme n-am mai folosit gelatina...te pup harnicuta fata
la 23.01.2014, 22:33
Ultima data acum cativa ani am vrut sa prepar o panna cotta , am dizolvat gelatina...si ce mi-e venit sa o miros...vai...am aruncat-o la cos...si de atunci nici ca am mai folosit...mirosea a porc oparit ) am zis-o
la 24.01.2014, 01:56
Rux sa stii ca ai dreptate! cu gelatina, totusi eu nu o miros :-))) dar in crema nu se simte. O sa caut agar agar si chiar o sa recomand si verisoarei mele care vrea cu tot dinadinsul sa faca creme la rece si nu poate ca sotul ei este turc si nu mananca porc, cauta ceva inlocuitor si chiar am sa-i spun!
Dia sa stii ca eu nu ma omor cu kiwi mai ales ca de cand am venit in Canada ma gasit numai fructe tari de-ti spargi capul cu ele si nu stiam ca nu se foloseste cu gelatina, eu stiam de anananas, mai exact sucul de la ananas! Mersi pt. ponturi fetelor! Va pupicesc!
la 24.01.2014, 20:10
la 27.01.2014, 18:50
la 31.12.2014, 11:51

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking