Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3

Postat de deyutzky in Torturi
5 Ian 2015 | 27742 vizualizari
Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3

Un tort exceptional pe care il aveam in plan de mult timp, insa l-am pus pe lista de sarbatori si a avut un mare succes.

Ingrediente

  • Blat (3 foi):
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de galbenusuri:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt moale, la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel:
  • 200 g zahar
  • 120 g miez de nuca
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru decor 140 g nuca maruntita

Mod de preparare

Crema de galbenusuri:

Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca.

Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele si amesteca cu un tel. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Acoperim crema cu folie alimentara pentru  nu se forma acea crusta deasupra.

Pana cand crema se raceste de ocupam de blaturi.

Blat:

Mixam albusurile spuma si adaugam zaharul treptat continuand sa mixam.

Punem faina si nucile macinate si amestecam usor(compozitia trebuie sa ramana pufoasa).

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Punem prima parte din compozitie intr-o tava cu diam de 24cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-15 min pana cand se rumeneste putin. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi si le lasam la racit.

Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit complet, intr-un vas separat mixam untul cu zaharul pudra si il adaugam treptat in crema de galbenusuri. Ne folosim de mixer pentru a incorpora untul in crema.

Crema de frisca si caramel:

Punem zaharul intr-o cratita si o dam pe foc mic pana cand acesta se caramelizeaza.

Cand zaharul este topit complet adaugam nuca si amestecam, apoi turnam imediat pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Dupa ce nucile caramelizate s-au racit, le zdrobim cu un sucitor apoi le punem in robot si le maruntim. Mixam bine frisca si o amestecam cu nucile caramelizate. Asamblare: Punem pe un platou un blat de tort, adaugam un strat din crema de vanilie si un strat din cea de frisca si caramel. Lasam deoparte cateva linguri din crema de vanilie pentru a imbraca tortul. Continuam asa pana cand terminam blaturile si cremele(mai putem pastra din crema de vanilie sau putina frisca pentru decor).  La final imbracam tortul cu nuca maruntita(coapta putin in cuptor) si il ornam dupa plac.

Il lasam la frigider pentru minim 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Postat de Dea_Dea

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

BLATUL: Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina,...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu capsuni

Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara. Blat : Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2015, 07:22
Ce frumos este ! La multi ani,frumosi si voiosi.....tu deja esti la grupa mare....
la 05.01.2015, 07:25
la cat mai multi ani alaturi de noi minunat tortul
la 05.01.2015, 07:31
La multi ani Deyu, alaturi de bucatarasi dragalasi!
Tortul este frumos si delicios!
De fapt cam tot ce faci tu pe aici faci bini di tat!
la 05.01.2015, 08:03
delicios
la 05.01.2015, 08:03
La multi ani!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking