Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

Postat de ctlina in Dulciuri
11 Feb 2016 | 4354 vizualizari
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site. Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....

Ingrediente

Blat de tort:

  • 250 gr ciocolata neagra desert
  • 6 oua
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahăr
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr făină
  • 1 pachetel praf de copt

Crema de mascarpone cu vanilie:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr de smântână
  • 80 gr de zahăr pudră
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 albușuri de ou

Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati

  • 200 gr ciocolata neagra desert
  • 25 ml smantana lichida
  • 50 gr de miere (am pus 30 gr)

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Mod de preparare

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.

Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.

Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.

Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.

Ungem  cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.

Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).

Crema de mascarpone cu vanilie:

Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone. 

Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider. 

Glazura " Ganache " :

Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie. 

Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.

Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.

Se lasa un pic sa se raceasca.

Montare:

Taiem fiecare blat în 2 discuri.

Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.

Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.

Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.

Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).

Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru  a recupera excesul de  glazura).

Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet. 

Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.

Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.

Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore. 

Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana

Poftă bună !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Postat de mirela0911

Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa...

Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de Elena_Daria

Cornuri de Bratislava

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute. Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2016, 08:24
Minunata tort! La multi ani pe Bucataras, sa va traiasca baiatul si sa va umple sufletele de bucurii!!
la 11.02.2016, 08:34
un tort gustos ,la cat mai multi ani pe Bucataras si la cat mai multe retete
la 11.02.2016, 08:39
frumos
La multi ani alaturi de noi!
la 11.02.2016, 08:41
O bunatate de tort! La multi ani baiatului! Si la cat mai multe retete delicioase si introduceri minunate!
la 11.02.2016, 08:43
felicitari!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking