Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

Postat de ctlina in Dulciuri
11 Feb 2016 | 4528 vizualizari
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site. Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....

Ingrediente

Blat de tort:

  • 250 gr ciocolata neagra desert
  • 6 oua
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahăr
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr făină
  • 1 pachetel praf de copt

Crema de mascarpone cu vanilie:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr de smântână
  • 80 gr de zahăr pudră
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 albușuri de ou

Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati

  • 200 gr ciocolata neagra desert
  • 25 ml smantana lichida
  • 50 gr de miere (am pus 30 gr)

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Mod de preparare

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.

Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.

Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.

Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.

Ungem  cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.

Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).

Crema de mascarpone cu vanilie:

Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone. 

Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider. 

Glazura " Ganache " :

Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie. 

Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.

Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.

Se lasa un pic sa se raceasca.

Montare:

Taiem fiecare blat în 2 discuri.

Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.

Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.

Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.

Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).

Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru  a recupera excesul de  glazura).

Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet. 

Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.

Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.

Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore. 

Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana

Poftă bună !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Postat de RuxyRux

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Postat de lucy2002

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2016, 08:24
Minunata tort! La multi ani pe Bucataras, sa va traiasca baiatul si sa va umple sufletele de bucurii!!
la 11.02.2016, 08:34
un tort gustos ,la cat mai multi ani pe Bucataras si la cat mai multe retete
la 11.02.2016, 08:39
frumos
La multi ani alaturi de noi!
la 11.02.2016, 08:41
O bunatate de tort! La multi ani baiatului! Si la cat mai multe retete delicioase si introduceri minunate!
la 11.02.2016, 08:43
felicitari!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking