Tort etajat cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody in Torturi
16 Dec 2014 | 5444 vizualizari
Tort etajat cu zmeura si mascarpone

O sa ma intrebati de unde zmeura pe vreme asta?! De la congelator desigur, daca nu aveti nici acolo gasiti cu siguranta la magazin. :)

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 7 oua medii (de la gaini de tara)
  • 180 g zahar
  • 130 g faina de grau
  • 35g cacao
  • 5g praf de copt (optional)
  • 30 ml ulei
  • un praf sare
  • Blat 2:
  • 4 oua medii (de tara)
  • 110 g zahar
  • 80 g faina de grau
  • 20 g cacao
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • Gem de zmeura:
  • 500 g zmeura
  • 250 g zahar
  • Crema blat 1:
  • 500 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
  • 250g gem zmeura
  • 10 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • Crema pentru blatul 2:
  • 400 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
  • 170g gem zmeura
  • 10 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • Crema mascarpone:
  • 750 g mascarpone
  • 700 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
  • 80 g zahar
  • Pt insiropat:
  • 100 ml sirop concentrat de zmeura + 100 ml apa plata

Mod de preparare

Blat 1:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Ai grija sa nu se formeze cocoloase.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in 3 felii pe orizontala.  

Procedezi aproape la fel si pentru blatul 2, diferentele fiind gramajul cu care mixezi albusurile (55 g zahar) si galbenusurile (55g), lipsa uleiului si a prafului de copt din ingrediente si dimensiunea tavii folosite - 17 cm.  Nu uita sa tapetezi tava cu hartie de copt.  

Gem de zmeura: Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, invarte din cand in cand si lasa pe foc potrivit pana cand lichidul format se ingroasa. Cand s-a ingrosat suficient opreste focul si lasa gemul la racit (grabeste procesul punand cratita intr-o alta cratita  in care ai pus apa rece).  

ATENTIE!! Aceste creme le pregatesti in momentul in care montezi tortul.

Crema blat 1:

1. Hidratezi gelatina in 100 g smantana lichida 10 min si o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi restul de smantana lichida rece (400 g) pana cand creste in volum si devine pufoasa.
3. Inglobezi gelatina dizolvata si gemul de zmeura in frisca cu ajutorul mixerului.    La crema blatului 2 procedezi la fel ca la cea de la blatul 1.  

Asamblare si crema de mascarpone:

1. Pune o felie de blat pe un platou, intr-un inel pentru torturi o insiropezi, pui 1/2 din crema pt blat 1, a doua felie + insiropat + restul de crema pt blat 1, ultima felie + insiropat. Bagi  tortul in frigider minimum  4 ore.

2. Separat montezi blatul mai mic respectand aceeiasi pasi ca la primul blat.

3. Prepari crema de masacarpone mixand smantana lichida rece cu zaharul  pana cand capata volum si devine aerata. Incorporezi apoi mascarponele  cu ajutorul mixerului in frisca.

4. Pui 2-3 linguri de crema de mascarpone deasupra blatului mai mare, pui apoi blatul mic deasupra si le imbraci crema de mascarpone . Introduci in frigider pentru cateva ore (minumum 4 ore).
Il ornezi dupa preferinta(eu am folosit flori de trandafir de curte bine spalate si curatate).

Nota: Daca folosesti flori comestibile ai grija sa nu fie stropite cu pesticide. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Postat de rhapsody

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam...

Citeste continuarea

Tort etajat cu crema de mure si zmeura

Postat de comanligia

Tort etajat cu crema de mure si zmeura

Blaturile: se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,galbenusurile se freaca bine cu uleiul si zaharul vanilat,se amesteca toate,apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2014, 11:31
wow,frumos
la 16.12.2014, 11:37
foarte frumos
la 16.12.2014, 11:39
frumos
la 16.12.2014, 11:43
frumos!
la 16.12.2014, 11:49
Wow . Vreau si eu !!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking