Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)

Postat de deyutzky in Dulciuri
24 Mar 2016 | 5188 vizualizari
Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)

Ingrediente

  • Blat(2 foi):
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema de gris:
  • 1 litru de apa
  • 8-10 linguri de zahar(adaugati dupa gust)
  • 200 g gris
  • 150 g margarina
  • 5 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • 1 compot de piersici jumatati
  • 2 linguri nuca maruntita
  • 3 linguri gem de piersici
  • cateva linguri fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu crema:

Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca.

Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine. 

Lasam crema deoparte, iar cand s-a racit complet adaugam nuca de cocos si omogenizam. 

Blat:

Intr-un bol amestecam apa, zaharul, uleiul si esenta de rom. Separat, in alt bol, amestecam faina cu cacaua si praful de copt, apoi turnam treptat aceasta compozitie peste compozitia lichida. 

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt(tava mea are diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox 12-15 minute, dar aici depinde si de cuptor. O verificati dupa 12-15 minute, iar daca nu este facuta, o mai lasati cateva minute pana cand trece testul cu scobitoarea. 

La fel procedam si cu al 2-lea blat. Mie mi-au iesit destul de groase blaturile, asa ca daca vreti 3 blaturi si aveti tava la fel(de 22 cm diametru), puteti imparti compozitia in 3 parti egale. Va ajunge cu siguranta si crema pentru 3 blaturi, la mine a mai ramas putin.

Lasam blaturile la racit.

Asamblare:

Pe un platou punem primul blat pe care il insiropam cu compot de piersici(se poate insiropa si cu sirop obtinut din apa+zahar+esenta de rom), adaugam un strat generos de crema, iar apoi acoperim cu al 2-lea blat pe care il insiropam cu compot.

Imbracam tortul cu un strat subtire de crema si fulgi de cocos.

Ornam cu piersicile taiate felii, iar in centru punem gemul amestecat inainte cu nuca maruntita.

Il pastram la frigider.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2016, 21:49
Faină lucrare, mai ales că-i un desert de post pe care mulţi şi l-ar dori pe masă, căci mulţi se feresc de torturile de post când nu au cu ce "lega" ingredientele. Bravo!
la 24.03.2016, 21:51
Ce bine arata! Bravo!
la 24.03.2016, 21:53
Adauga comentariu...
la 24.03.2016, 21:53
Padre, iti multumesc mult!
la 24.03.2016, 21:54
Mena

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking