Tort Happy cake pops

Postat de simona72 in Torturi
15 Apr 2016 | 4508 vizualizari
Tort Happy cake pops

Astfel de torturi sunt minunate pentru aniversarea copiilor, dar va garantez ca merg de minune si pentru adulti cu suflet de copil. Cake pops-urile sunt de mare efect, dau veselie si culoare. In principiu ele se pregatesc pentru candy baruri la evenimente si sunt de fapt niste prajituri facute din resturi/firimituri de blat, modelate si distribuite pe bete de acadea. Eu am pornit de la o negresa facuta la slow cooker Crock-Pot. Am pornit aparatul si l-am lasat sa-si faca treaba iar eu am plecat de acasa. Am revenit dupa cateva ore bune, aparatul electric a intrat pe modul de pastrare la cald, iar din cauza aburului format pe capac, acesta s-a prelins pe o parte a negresei si s-a umezit. L-am scos din aparat si l-am dat pentru 10 minute la cuptorul incins la 180 grade pentru a se usca partea umezita. Ce a urmat veti citi in continuare…

Ingrediente

Pentru negresa:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 gr zahar brut
  • 2 linguri pline de ulei de cocos(in stare solida)
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 2 linguri cacao neagra
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 3-4 linguri pasta de fistic http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-fistic-76682.html
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata (50% cacao)
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 gr cicolata (50%cacao)
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca
  • Bombonele multicolore pentru decor

Mod de preparare

Pentru negresa: agitam putin cutia cu lapte de cocos inatie de a o deschide. Turnam laptele intr-un castron, adaugam zaharul, uleiul de cocos si amestecam cu un tel. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecam pana la incorporare. La sfarsit adaugam si aromele, eu am folosit vanilie, voi puneti ce va place(rom, lamaie, migdale, portocale…)

Luam o bucata de hartie de copt si o trecem prin jet de apa. O mototolim bine intre maini, pentru a devenii maleabila. Procedand in felul acesta se aseaza mai bine in vasul in care urmeaza sa coaceti prajitura. Stergem hartia de copt cu prosop de bucatarie si o asezam in vasul aparatului electric de gatit. Turnam compozitia si punem capacul peste vas. Selectam funtia slow si timpul de 3 ore. Dupa expirarea timpului lasam blatul sa se raceasca complet pe un gratar.

Pentru crema: mixati smantana pentru frisca pana capata consistenta dorita. Adaugati treptat mascarponele si mixati. Atentie sa nu mixati prea mult pentru a nu se taia frisca. Dupa ce ati facut pasta de fistic (nu va mai scriu reteta, o gasiti la linkul atasat) o adaugati in crema de frisca si mascarpone. Eu am pus aproximativ 3-4 linguri, daca nu 5 din patsa. Voi adaugati si mai multa daca va place. Pasta fiind destul de dulce nu mai este nevoie sa adaugati zahar in frisca. Daca va plac cremele mai dulci adaugati zahar dupa gust…

Pentru ganache de ciocolata: taiati ciocolata in bucati, o puneti intr-un castron, adaugati smantana pentru frisca si puneti castronul pe baie de aburi. Amestecati pana ciocolata este complet topita. Dati la frigider pentru cel putin o ora. Mixam ganache-ul pana capata consistenta de crema, aproximativ 2-3 minute, atentie sa nu se taie!!!

Asamblare: am taiat blatul in trei. Partea de sus a iesit putin tuguiata, asa ca am folosit-o pentru cake pops. Am captusit un vas cu marginile inalte cu folie alimentara (lasam marginile lungi, sa atarne). Trebuie sa gasiti unul care sa se potriveasca cu diametrul blatului… Punem prima foaie de negresa in vas, adaugam crema, adaugam cealalta foaie de negresa si apasam usor cu mainile. Invelim cu folie alimentara, cu marginile care le-am lasat mai lungi si dam la frigider pentru 3-4 ore. Poate sa stea la frigider si peste noapte…Se desface tortul din folie si se pune pe un blatou. Se imbraca tortul in ganache-ul de ciocolata. Deasupra punem ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu putin ulei si smantana pentru frisca.

Pentru cake pops (trebuie facute inainte de asamblarea tortului): partea de negresa ramasa se sfarama foarte bine. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru cateva secunde. Peste firimituri adaugam 3 linguri crema si 2 linguri ciocolata topita. Amestecam si dam compozitia la rece pana cand este gata tortul. Luam o lingurita din compozitie, o modelam intre palme, facem o bila si o punem pe un bat de acadea. Trecem acadelele prin bombonele multicolore pe care le infingem pe tort. Eu am mai pus putina „culoare” si pe suprafata tortului…Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Happy cake pops" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Tamara

Postat de Constelatialeu

Desert tort Tamara

Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2016, 14:27
Delcios! Merge de minune la o aniversare a piticilor!
la 15.04.2016, 14:29
happy you, happy me
la 15.04.2016, 14:33
don't worry be happy
la 15.04.2016, 14:33
multumesc!
la 15.04.2016, 14:44
Ce inseamna sa fii mereu inventiva

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking