Tort in doua culori

Postat de susu in Torturi
6 Ian 2011 | 6827 vizualizari
Tort in doua culori

Ingrediente

  • Blat:
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 50 g ciocolata milka cu fragi
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ness amestecata cu 1 lingura de apa clocotita
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Coaja de portocale
  • Ganache :
  • 280 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cognac
  • Decor :
  • Bomboane rafaello
  • Frisca
  • Putina crema de ciocolata

Mod de preparare

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul . Adaugi cate un ou pe rand si mixezi 3 minute dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga la compozitie faina alternand cu laptele. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se topesc ciocolatele separat. Puteti folosi orice alta ciocolata doar sa fie amaruie si cu lapte in parti egale pentru a nu iesi prea dulce. Intr-o compozitie adaugam ciocolata alba, coaja de portocale si esenta de vanilie iar in cealalta esenta de rom, ciocolata amaruie si nessul. Se coc separat doua blaturi timp de 30-40 de minute.

Trebuie avut in vedere faptul ca blaturile sunt foarte fragede datorita ciocolatei si sa aveti grija sa nu se rupa la taiere. Cele doua blaturi se taie in doua pe lung.

Facem un ganache din frisca, cognac si ciocolata. Frisca se incalzeste la bain marie pana aproape de fierbere. Torni frisca fierbinte peste ciocolata, lasi 5 minute apoi amesteci cu mixerul. Se lasa la racit. Se monteaza tortul punandu-se un blat alb, un rand de crema, blat negru, iar crema, blat alb, crema si blat negru. Se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit putina frisca, crema de ciocolata si bomboane. Este un tort foarte aromat si fraged datorita ciocolatei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Desert tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2011, 15:10
la 06.01.2011, 15:12
cam repede isi face aparitia iepurasul nici bine nu a plecat mosu dar tortul e grozav
la 06.01.2011, 15:13
super bun
la 06.01.2011, 15:14
Lia iepurasul a fugit de mult insa mi-ar placea si el si mosul sa fie tot anul. Blaturile au fost extraordinar de fragede si bune la fel si crema, mie mi-a placut foarte mult
la 06.01.2011, 15:15

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking