Tort Kiev

Postat de Anastasia in Torturi
13 Feb 2010 | 30309 vizualizari
Tort Kiev

Acest tort este un brand de desert, făcut în Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filială Corporation ROSHEN). tortul a fost unul dintre simbolurile oraşului Kiev, în special, numele de brand şi de ambalare (purta emblema neoficiale, reprezentând Kievul).

Ingrediente

  • pentru bezea :
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar marunt dar nu pudra
  • 2 pahare de nuca
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • pentru crema:
  • 150 de ml. lapte
  • 4 galbenusuri
  • 75~100 gr zahar (depinde de gust)
  • 300 gr unt
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

preparare bezea:
1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D
2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu distrugeti aerul din bezea.
3.intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartia de copt asezata si pe marginea tavii pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceti o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri ,lasand loc de vreo 3~4 cm. de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei , din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.
4. dati blatul la cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede,cand primul blat este aproape gata ,ma apuc sa fac a doua portie de bezea ,dar asta in casul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data .

preparare crema:
1. mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele , o tineti pe foc pana se ingroasa .
2. mixati untul moale pana devine spumos si adaugati in el cate o lingura din compozitia racita la temperatura camerei de gabenus pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao .
3. asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema ,impartiti crema in 3 parti egale si asamblati blaturile astfel incat a treia parte sa ramana pentru imbracat marginea tortului .


Ornati tortul dupa fantezie :D se pune in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda crema cu bezeaua .Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kiev" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de aliliana

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun  doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc...

Citeste continuarea

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2010, 13:14
asta o sa-l fac mamei de 8 martie, ea adora nuca... super super
la 13.02.2010, 13:22
Minunat Anastasia,am mai spus-o.Trebuie sa-l incerc si eu.
la 13.02.2010, 15:34
Senzational
la 13.02.2010, 17:00
Extraordinar! Cred ca este un deliciu!
la 13.02.2010, 17:06
extraordinar...imi place la nebunie....5 furculite si trece la favorite....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking