Tort Kodrit Kadir

Postat de ionix in Torturi
25 Ian 2011 | 7351 vizualizari
Tort Kodrit Kadir

din păcate nu am poză la secţiune pentru că am mers cu el în vizită la nişte prieteni dragi... inspiraţia a venit de la bucătăraşi... m-am uitat la toate reţetele... :D so, sursa este bucataras.ro... tăiat arată ca cel al Mihăi, cu un strat de cremă mai înaltă...

Ingrediente

  • 5 linguri pentru caramel
  • Pentru cremă:
  • 900 ml lapte
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 plicuri cu zahăr vanilat
  • Pentru blat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o linguriţă praf de copt
  • 120 g făină (cât pentru un aluat ca cel pentru chec)
  • 4 linguri de cacao
  • esenţă de rom
  • Pentru crusta de ciocolată:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cu unt

Mod de preparare

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit.

Preparare blat:

Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat.  Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, iar apoi cacaoa. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în restul compoziţiei, să fie un aluat asemănător cu cel ca pentru chec. Se pune esenţa de rom şi ne apucăm de cremă.

Preparare cremă:

Ouăle se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat., până s-a topit zahărul, iar apoi se încorporează cu laptele (se toarnă puţin câte puţin).

Asamblare:

În vasul cu acel caramel răcit, vom turna crema.

În mijlocul cremei vom turna aluatul pentru blat. NU amestecaţi sau întindeţi aluatul. Aluatul se va împrăştia singur şi se va separa de cremă. Vor ieşi două straturi, unul de cremă şi unul de blat.

Cuptorul se preîncălzeşte iar apoi se pune vasul cu tort, la foc mediu. Se lasă vreo 35 de minute fără a se umbla la cuptor iar apoi se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este gata. Când scobitoarea iese din tort nelipicioasă înseamnă că tortul nostru este gata.

Se scoate din cuptor când este gata şi se lasă la răcit. Când s-a răcit vom pune un platou pe vas şi răsturnăm tortul, adică se  întoarce tortul- crema cu acel caramel va fi deasupra.

Eu i-am pus o "ramă" de ciocolată, din ciocolată topită cu unt. Aici vedeţi modalitatea de a orna: http://gabyd2.blogspot.com/search/label/Tort%20aniversar%20cu%20ciocolata%20si%20capsuni

Mulţumesc Gaby pentru inspiraţie.

Se serveşte a doua zi alături de prieteni dragi.

Poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Kodrit Kadir"

Postat de Geanina87

Tort "Kodrit Kadir"

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte....

Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de deyutzky

Tort Kodrit Kadir

Crema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat:                     In alt bol mixam oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2011, 20:16
bun
la 25.01.2011, 20:31
la 25.01.2011, 20:32

Super arata.
la 25.01.2011, 20:33
Seamana cu clasicul tort cu crema de zahar ars.
la 25.01.2011, 20:36
Daca stii de cand ma gandesc la el...dar nu m-am invrednicit sa-l fac asa ca a sa servesc de la tine daca ma inviti asa frumos

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking