Tort Minion

Postat de privatelaura in Dulciuri
27 Sep 2015 | 3825 vizualizari
Tort Minion

Cine ma cunoaste, stie ce inseamna teroristii astia ai mei pentru mine, iar cand teroristul mare si-a manifestat dorinta pentru un tort Minion, am inghitit in sec, am zambit discret :)))) si am inceput sa gandesc cum sa scap basma curata, mai ales ca a vrut si petrecere cu copiii de la gradi :))))

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr faina
  • 1 vrf bicarbonat sodiu
  • 1 canita lapte (150 - 200 ml)
  • 1 pliculet praf copt
  • 4 linguri cacao neagra
  • pentru crema
  • 400 ml smantana
  • 400 gr ciocolata cu menta
  • 400 gr mascarpone
  • zeama de compot visine pt insiropat
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.

Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul de faina. Omogenizam.

Turnam compozitia in trei forme de copt. Va recomand aceasta varianta, intrucat blaturile vor creste tuguiate si avem nevoie sa dam forma rotunjita.

Coacem blaturile la foc mediu, timp de 40 -50 minute. Facem proba cu scobitoarea, daca iese curata, atunci blaturile sunt coapte si le putem scoate. Le lasam la racit pe un grilaj.

Pregatim o baie de aburi, punem smantana si ciocolata rupta in bucati si lasam sa se incalzeasca. Amestecam continuu pana compozitia devine omogena. Luam de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca. Incorporam ulterior branza mascarpone. Aceasta compozitie de crema a reiesit accidental, insa este extrem de fina si de gustoasa. Puteti adauga o lingura de cacao in ea.

Blaturile racite se taie in cate doua straturi groase. Se insiropeaza fiecare strat cu zeama de compot. Se asaza cate un stra de crema peste fiecare blat, se alterneaza pana la ultimul strat. Se imbraca tortul in restul de crema si se da la rece pana a doua zi. este nevoie sa se inchege bine crema pe tort ca sa il sigileze astfel.

A doua zi, se imbraca in pasta de zahar, se decoreaza si se da din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort aromat, satios, ciocolatos si a facut deliciul copiilor si al parintilor chiar, iar teroristului meu i-am citit fericirea pe chip si atunci am stiu ca imi incheiasem misiunea si cu succes si cu multa emotie :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...

Citeste continuarea

Desert fursecuri dalmatiene

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri dalmatiene

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.09.2015, 17:36
Felicitari Un tort minunat ,pentru un copil minunat
la 27.09.2015, 17:38
superb! Nimic nu se compara cu zambetul "teroristului mare" Felicitari!
la 27.09.2015, 17:43
la 27.09.2015, 17:45
Tare priceputa esti Laura draga . Eu nu as sti sa fac asa ceva nici cu pistolul la tampla a iesit foarte frumos tortul lui David. Parca vad ce fericit si multumit a fost cand a vazut minunea de tort . Ce nu face mama pentru puii ei ...
la 27.09.2015, 17:50
multumesc mult!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking