Tort Minnie Mouse

Postat de gospodariu in Mancare copii
21 Mai 2016 | 4621 vizualizari
Tort Minnie Mouse

Ingrediente

Pentru blatul de vanilie:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • sare.

Pentru blatul de cacao:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • fulgi de ciocolata
  • sare.

Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:

  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml fsmantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra

Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:

  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie

Pentru insiropat:

  • sirop de zmeura

Pentru decor:

  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • foi icing imprimate
  • decupatoare

Mod de preparare

Pregatirea blaturilor: 
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul. 
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus. 
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute. 

Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie,doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia. 

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca: 
Hidratam gelatina cu apa calduta,iar frisca o batem spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra.Se amesteca bine crema. 

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba: 
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Se adauga zeama de lamaie dupa gust. 

Asamblarea tortului: 
Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor. 
Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore. 
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.

Cand untul este bine intarit ,iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minnie Mouse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Minnie Mouse cupcakes

Postat de adnia

Minnie Mouse cupcakes

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pt. muffins si se toarna compozitia in tava de briose, tapetata cu hartiute speciala (eu am folosit hartiute rosii, ca sa se asorteze cu decorul final)....

Citeste continuarea

Tort Minnie Mouse

Postat de privatelaura

Tort Minnie Mouse

Se bat 6 albusuri (respectiv 4 albusuri pentru blatul mic) cu 6 lg apa, apoi se adauga 12 lg zahar si se bat pana se obtine bezeaua. Apoi se adauga untul topit cu ciocolata, cacaoa si se amesteca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2016, 15:58
frumos
la 21.05.2016, 16:40
la 21.05.2016, 19:58
foarte fain tortul
la 21.05.2016, 20:03
la 22.05.2016, 11:04

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking