Tort Napoleon

Postat de diaconta in Torturi
8 Feb 2015 | 16988 vizualizari

Nu am reuşit să elucidez originile acestei prăjituri,care de cele mai multe ori a fost transformată în tort,mai ales că are un aer atât de festiv.Cert este că a fost preferata împaratului Napoleon.Nici nu prea cred să existe persoane cărora să nu le placă, o combinaţie delicioasă de muuuuulte foi crocante (douasprezece la număr) îmbinate între ele cu o cremă fină ş aromată cu vanilie. Chiar dacă se aseamănă foarte mult cu Cremşnitul,parcă este mai gustoasă având în vedere că sunt mai multe foi la aceeaşi cantitate de cremă. Chiar şi pentru Cremşnit eu am găsit o variantă mult îmbunătăţită http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2014/05/tort-cremsnit-editie-revizuita-si.html şi l-am făcut tot sub formă de tort. Tortul Napoleon este o reţetă care la prima vedere pare greu de pregătit,dar sa stiţi că nu este deloc aşa.Se pregăteşte chiar foarte uşor şi cu puţine ingrediente. Mai multa răbdare trebuie să avem cât sta la frigider până să-l putem tăia. Citind lista de ingrediente, am zis că o prăjitură cu 550 g unt,nu poate fi o „bombă calorică” ,totuşi având în vedere că cea mai mare parte este folosita la foi,parcă nu e chiar aşa. Si apoi,chiar merită încercată măcar odată. Cred că a durat mai mult să redactez reţeta decât timpul de preparare.

Inapoi la reteta

Comentarii (65)

la 08.02.2015, 20:53
Cleme,fiecare varsta cu kilogramele ei )
Mi-am adus aminte ca o oftalmoloaga i-a zos mamei ca daca are 60 de ani ii trebuie dioptrii de 6 ))))))) asa si noi,daca avem 50 de ani tre' sa avem 50 de kile
la 08.02.2015, 20:53
Timi,pai sa stii ca io am mancat cam jumatate din el
la 08.02.2015, 20:57
Super direct la favorite
la 08.02.2015, 20:58
50 de kile pe un picior.....n-ai citit bine.....
la 08.02.2015, 21:04
Cu siguranta e delicios tortul! Si frumos!
la 08.02.2015, 21:08
uite d'aia esti tu una din favoritele mele pe site-ul acesta!
la 08.02.2015, 21:12
ce fain e
la 08.02.2015, 21:13
Dieeeee super Napolenasul asta)
la 08.02.2015, 21:13
Marcela,saru'mana
la 08.02.2015, 21:14
Cleme,inseamna ca io nu ma incadrez inca )) ia sa mai mananc ceva
la 08.02.2015, 21:14
\Foarte bine arata/STAM la masa cu imparatul !
la 08.02.2015, 21:14
Multumesc fetelor
Multumesc si Motanului
la 08.02.2015, 21:16
Vaiiiiiiiii,ce bunătateeeeee!.-bd Musai să găsesc o metodă să coc de mai puține foi
la 08.02.2015, 21:27
Buni,cred ca se pot face mai putine foi si mai groase.
Mie mi s-a parut ca se echilibreaza mai bine asa cu foi mai multe pentru ca se imparte si crema in straturi foarte subtiri.
la 08.02.2015, 21:33
prea bun, prea extraordinar!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking