Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

Postat de mitinita in Retete diabetici
15 Iun 2015 | 6437 vizualizari
Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 175 g faina
  • 25 g cacao
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru tort
  • 500 ml frisca
  • 1 lingura de indulcitor natural Green Sugar
  • 1 lingurita pasta de vanilie Kotanyi
  • 1 borcan mare de compot de visine
  • 2 linguri de indulcitor natural Green Sugar
  • 200 g ciocolata cu 82% continut de cacao

Mod de preparare

Blatul
Preaincalzim cuptorul.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

Tortul
Scoatem samburii din visine si lasam sa se scurga. Sucul de la compot il amestecam cu cele doua linguri de indulcitor. Pastram cateva visine pentru decor.
Batem frisca cu pasta de vanilie, adaugam si indulcitorul. O impartim in trei cantitati egale.
Taiem blatul de doua ori, cu un cutit de paine, la inceput taiem doar marginile in timp ce rotim blatul si apoi taiem mai adanc pana ajungem si la mijloc.
Asezam o felie in forma in care am copt blatul, astfel ne va fi mai usor sa asamblam. Cu o pensula sau lingurita, punem compot de visine si insiropam dupa gustul fiecaruia.
Aplicam un rand de frisca si punem visine, mai adaugam o felie de blat, insiropam, adaugam frisca si punem iar visine.
La ultima felie, insiropam pe partea care vine pe dedesupt. Lasam la frigider cateva ore.

Decorul
Topim 150 g de ciocolata pe bain marie si o picuram pe o fasie de hartie de copt. Dam hartia la frigider, ca sa se intareasca ciocolata.
Ornam tortul cu frisca, iar pe margine punem ciocolata care a stat la frigider.
Ornam deasupra cu posh-ul si punem cate o visina pe fiecare mot de frisca.
La sfarsit, se rade restul de ciocolata pe tort.
Se mai lasa la rece inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Flan cu caramel si scortisoara, fara zahar

Postat de privatelaura

Flan cu caramel si scortisoara, fara zahar

Se pregatesc 2 vase rotunde pentru copt (diametru 13 cm. Intr-un vas mic, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul. Acum...

Citeste continuarea

Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar

Postat de privatelaura

Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar

Se porneste cuptorul la 160 grade C, coacere sus-jos. Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura. Peste fructe, se presara 1 lgta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2015, 00:23
Ce racoros imi pare
la 15.06.2015, 00:31
Au zis ca a fost bun )
la 15.06.2015, 00:36
ce bine arata!
la 15.06.2015, 04:51
yammmiii
la 15.06.2015, 06:01
Ce tort bun!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking