Ingrediente
- 1 aluat foietaj
- 1 cutie de riccotta de 250 g / cutia ( sau crema de zamatise sarata )
- 1 cutie de champignon
- 1 ceapa verde
- 150 gr.sunca taiata cubulete subtiri
- 2 oua
- 2 linguri gris
- Sare
- Piper
- Cascaval ras
Mod de preparare
Se caleste ceapa verde taiata marunt intr-o cratita cu ulei si dupa ce e calita de jumatate se adauga ciupercile taiate marunt si se mai calesc impreuna cu sare si piper pentru inca 5 minute,apoi se lasa la racit.
Se freaca bine crema de zamatise sau riccotta si se adauga sunca taiata cubulete subtiri ca in foto, ciupercile cu ceapa, 1 ou si 2 linguri de gris, ca sa nu lase lichid.
Se aseaza pasta sfoglia ( aluatul foietaj ) intr-o forma de tort de 21 cm si se toarna compozitia de zamatise in mijloc. Se ruleaza marginile si apoi se pune deasupra 1 ou batut si cascavalul ras.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc 220° C pentru 30 minute.
Se poate manca calduta sau rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pasqual Sarat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|