Tort pentru Andreea

Postat de gicuta69 in Torturi
30 Iun 2015 | 6293 vizualizari
Tort pentru Andreea

Pentru ca a fost ziua nepotelei mele Andreea, i-am facut cadou acest tort. A iesit un tort destul de mare (peste 5 kg), necesita ceva timp de preparare, dar rezultatul a fost spectaculos.

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • 7 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu 75% cacao
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse roz:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse cu sirop de menta:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • un strop de colorant alimentar verde
  • 1 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 600 ml frisca lichida
  • o ciocolata alba
  • un plic tort gelee rosu
  • o vafa imprimata + gelatina boboane decor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Amestecam  migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula , adaugam si esenta de rom. Punem intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si  coacem 15-20 minute la 200 grade.

Mod de preparare mousse-uri de ciocolata alba, neagra si cu lapte:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mouuse de menta:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Se ia de pe foc si se aduga siropul de menta si colorantul verde . Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. . Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse roz:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta impreuna cu tort gelee-ul rosu.

Mod de preparare frisca decor:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata. Dupa ce se raceste se amesteca cu restul de frisca care a fost batuta cu tort gelee-ul rosu.

Asamblare tort:

Pentru ca nu am avut o tava atat de inalta in care sa asamblez tortul , am imbracat o cutie tare de carton in folie alimentara si hartie de copt.Am pus primul strat de  mousse cu sirop de menta am nivelat bine si am dat la frigider pentru o ora. La fel procedam si cu celelalte straturi de mousse. Imediat ce  turnam ultimul strat , asezam blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu un sirop preparat din 4 linguri de zahar ars si 200 ml apa . Dam tortul la frigider pana a doua zi  dupa care il rasturnam pe un platou si indepartam folia alimentara.Deasupra ungem cu jumatate din gelatina, nivelam bine, asezam cu grija vafa de napolitana, presam usor, iar peste ea turnam cealalata jumatate de gelatina si nivelam. Ornam tortul cu frisca si bomboane decor.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Andreea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de mandarine pentru Andreea

Postat de corina241

Tort  de mandarine pentru Andreea

Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel: Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2015, 13:01
Felicitari pentru talent!!!
la 30.06.2015, 13:08
Superb
la 30.06.2015, 13:28
Wow, ce frumos e!
la 30.06.2015, 13:32
la infinit! Deosebit!!! Bravo!!!
la 30.06.2015, 13:35

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking