Ingrediente
- Pentru blat:
- 250gr banane(cantitate fara coaja)
- 200gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri amidon
- 160rg faina
- 5 oua
- 5gr praf de copt
- zeama de lamaie
- un varf de cutit de sare
- Pentru sirop:
- 100mlapa
- 2 lingurizahar
- 4-5 picaturi esenta rom
- Pentru crema:
- 1 plic budinca ciocolata
- 450ml lapte
- 3gr gelatina
- 50gr ciocolata amaruie
- Pt ornat:
- 200ml frisca lichida
Mod de preparare
Se zdrobesc bananele cu o furculita.Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri cat timp pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam impreuna cu bananele si zaharul vanilat.
Albusurile le batem cu sarea si cand sunt tari incorporam si zaharul,mixand sa obtinem o spuma tare.Incorporam galbenusurile(eu a trebuit sa mut compozitia in alt vas...)Adaugam apoi treptat faina amestecata cu amidon si praful de copt.Punem compozitia in tava de copt unsa cu putin ulei si coacem 45min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(facem si testul cu scobitoarea..daca aluatul nu se lipeste cand il intepam cu scobitoarea inseamna ca e copt blatul)
Racim blatul si intre timp pregatim crema.Facem o budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim 450ml lapte.Punem gelatina la hidratat cf instructiunilor de pe plic.Dupa ce luam budinca de pe foc adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam gelatina si amestecam bine.
In timp ce se raceste crema pregatim siropul.Punem la fiert apa cu zaharul si dupa cezaharul s-a topit adaugam esenta de rom.
Taiem blatul in 2 parti.Insiropam ambele blaturi.Punem pe primul blat crema lasand 2-3 linguri pentru decor.Punem al doilea blat.Mixam frisca lichida si dupa ce etare luam 2 linguri de frisc asi amestecam cu budinca.Ungem tortul cu crema maro iar cu restul de frisca il decoram dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Patricia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|