Tort profiterol

Postat de sufletista in Torturi
14 Mai 2015 | 15681 vizualizari
Tort profiterol

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 g mascarpone
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • Gogosele profiterol

Mod de preparare

Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare,

Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.

Crema de ciocolata-intr-o cratita adaugam untul,100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si punem pe foc mic pana ce se topeste ciocolata.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,adaugam restul de frisca mixata si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza,

Crema de mascarpone-galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam amidonul si cateva linguri de lapte,amestecam bine,

Intr-o cratita punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam esenta si omogenizam.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele care lam mixat inainte,

Ansamblare-asezam prima foaiede blat pe un platou,o insiropam, adaugam gogosile care le-am umplut cu crema de ciocolata,crema de mascarpone deasupra,adaugam a 2 foiae de blat,insiropam,adaugam un strat de crema de ciocolata,pe margini am uns cu crema de mascarpone

Dam la frigider cateva ore dupa care decoram cu gogosele de profiterol umplute si pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2015, 14:56
la 14.05.2015, 14:57
la 14.05.2015, 15:02
la 14.05.2015, 15:18
Foarte frumos! Din cate imi dau seama din poze tu ai facut si gogoselele! Bravo!
la 14.05.2015, 15:19
wow ...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking