Tort racoritor cu fructe

Postat de amayrya in Dulciuri
11 Aug 2016 | 2716 vizualizari
Tort racoritor cu fructe

Capodopera mea de ziua mamei

Ingrediente

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar brun
  • 10 lingri faina
  • o linguriță coajă de portocală
  • o linguriță esență de vanilie
  • puțină sare

Ornare

  • 500 gr frișcă lichidă
  • frute din compot ( ananas, piersici, cireșe etc )
  • alune
  • un borcan nutella
  • fulgi nuca de cocos ( roz )
  • ciocolată albă
  • drajeuri ornament sub formă de inimioare

Sirop

  • 3 cani de apă ( sau pahar de 250 gr )
  • o cană zahăr brun - trestie de zahăr
  • esență de rom după gust

Mod de preparare

Blat

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm gălbenușurile. Mixăm până sunt incorporate și gălbenușurile. Adăugăm 10 linguri de făină și le încorporăm prin intermediul unei spatule , astfel compoziția va rămâne aerată. Adaugăm și esența de vanilie si coaja de portocală. 

Compoziția rezultată o punem într-o formă de tort si o vom introduce la cuptor la foc mediu spre mic aproximativ o ora.

Sirop

Punem 3 căni de apă plus o cană de zahăr la fiert . Când începe să fiarbă lăsăm 5 minute și apoi oprim focul . Când se răcește adăugăm esența de rom.

Când blatul se răcește il tăiem în trei și astfel vom obține 3 blaturi.

Batem frișca

Așezăm primul blat pe un platou, îl însiropăm din abundență, apoi adăugăm nutella , intindem pe tot blatul , adaugăm fructele tăiate cât mai mărunt, apoi alunele mărunțite in final 3 linguri de friscă.

Așezăm blatul numărul 2 și însiropăm din abundență , reluăm pașii de la primul blat , nutella, fructe, alune si 3 linguri de frișcă.

Așezăm și blatul numarul 3 si însiropăm din abundență. 

În final cu frișca rămasă, nuca de cocos roz , ciocolata albă și drajeurile ornamentăm tortul după bunul plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Himalaya

Postat de Lia1

Tort Himalaya

PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu...

Citeste continuarea

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Postat de susu

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Smantana rece se bate cateva minute pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Mixam mascarpone separat si incorporam frisca batuta. Adaugam caisele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2017, 21:50

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking