Tort Red Velvet festiv

Postat de Veronica22 in Retete Montare D’oro
3 Dec 2018 | 2554 vizualizari
Tort Red Velvet festiv

De mult timp mi-am tot planificat sa fac un tort cu blat "RED VELVET", stiti, blatul acela ca o catifea de un rosu intens si crema perfect alba. Ocazia s-a gasit si iata tortul gata pregatit.  Poate nu e chiar perfect, insa e prima data cand il fac. Odata capatata experienta sigur stiu ce trebuie pastrat  si ce trebuie modificat pentru a ajunge la a fi perfect.  

Ingrediente

  • Blat: 120 gr unt
  • 2 oua
  • 240 gr zahar
  • 220 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita colorant rosu(gel)
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita otet( de trandafiri)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:250 gr mascarpone
  • 120 gr zahar pudra cu vanilie
  • 350 ml frisca Montare d'oro
  • Pentru insiropat - sirop de visine
  • Decor: decor din plastilina de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:

Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam.

Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua iar bicarbonatul se stingein otet.

Adaugam la compozitia de unt bicarbonatul apoi alternand din faina si lapte pana obtinem un amestec omogen.

Am folosit pentru copt o forma de 22 cm in diametru. 

Am copt blatul la 180 grade C,40 min, fara ventilatie.

Dupa coacere, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Se taie pe jumatate pentru a obtine doua blaturi.

Crema:

Crema mascarpone se amesteca intr-un bol cu zaharul pudra. Frisca se mixeaza si apoi se amesteca usor cu crema mascarpone.

Pe platoul de servire se aseaza prima foaie de blat pe care o insiropam din belsug cu sirop de visine( facut in casa am avut eu). Asezam uniform apoi un strat generos de crema peste care aranjam al doilea blat pe care il vom insiropa de asemenea. Imbracam tortul nostru de catifea rosie in crema alba si pufoasa. 


Decoratiunile potrivite cu sarbatoarea Craciunului se asaza cu grija dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet festiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Castanola

Postat de andaoana

Tort Castanola

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le...

Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie si afine

Postat de simona72

Tort cu crema de lamaie si afine

Pentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare pentru 3-4 minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2018, 21:34
Foarte frumos decorat!
la 03.12.2018, 21:36
Multumes mult!
la 03.12.2018, 22:25
Ce frumos este !
la 03.12.2018, 22:39
frumos
la 03.12.2018, 23:06
Foarte frumos

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking