Tort Sacher
Postat de miha in Torturi 13 Sep 2009 | 19604 vizualizari
Inapoi la reteta
|
Comentarii (30)
la 30.01.2010, 19:58
Tortul arata foarte bine si cred ca e si gustos. Totusi reteta tortului Sacher e diferita de cea prezentata mai sus. Nu contine deloc nuca si nici nu se pune praf de copt. Reteta originala e de fapt sigilata intr-un seif al hotelului Sacher din Viena. In cartea "Sacher Kochbuch" mostenitoarea hotelului Alexandra Gürtler publica reteta. Exista totusi un secret care duce la obtinerea cu succes a tortului original, dar nu e in carte divulgat. Tortul original nu e ornat, are numai o sigla a hotelului Sacher. Pentru ca tortul e foarte dulce se serveste cu frisca batuta si neindulcita. Eu il prepar destul de des, am trimis si familiei mele in tara si tortul s-a tinut foarte bine. Daca bine imi aduc aminte e vorba de aproape doua saptamini.
Felicitari pentru tortul din poza. Arata ca un tort preparat de un Profi.
la 30.01.2010, 20:16
Immm, cofetaria Sacher parca este linga Opera din Viena, nu? Daca ai o poza si reteta, o asteptam cu drag
la 30.01.2010, 20:18
Gligorm, nu ne spui si noua secretul? Am si eu o reteta pe aici si sunt curioasa daca se apropie de cea originala
la 30.01.2010, 22:46
Gligorm, sunt convinsa ca asta nu e reteta originala. Sunt multe variante pe net, dar cine stie care se apropie de original? Iti multumesc de aprecieri.
la 18.02.2010, 14:07
la 20.02.2010, 17:13
Original sau nu,mie-mi place...............
Ciocolata amaruie...
Fac un tortulet,asemanator;nu are gem,nici nuci.E un blat cu multa cacao de vreo 5-6 cm inaltime,cu glazura de ciocolata amaruie;se serveste cu frisca indulcita f.putin.
Prajiturile tale,Miha,sint bune si frumoase !
la 20.02.2010, 22:30
Multumesc!
la 06.09.2010, 09:48
Miha! Arata foarte fine! La discutia cu original sacher.
Tortul original
- nu este mai sus ca 5 cm
- sta minimum 7 zile!!! la cel mult temp. de 8-16 °
-nu are nuci
-este numai o data taiata!
Oricum, original, este original. Nu cred, ca o sa putem noi sa stim cum la facut, sau il face.
Am si eu unul pregatit pentru voi, reteta cu poze o sa mai bag.
la 06.09.2010, 09:49
@ Miha:
Pentru glazura, nu ea apa, ea mai bine unt de cocos un pic. Apa nu iti face culoare luciosa,iti strica glazura.
la 06.09.2010, 10:17
Multumesc Dorothea!
la 06.09.2010, 16:19
Mia fost frica, ca nu iti place dacati zic, dar am siso din bine! Mersi ca nu esti suparata!!! :-)
la 06.09.2010, 16:32
Dorothea, nu ma supar. O parere spusa civilizat nu are cum sa supere, iar o critica, atata timp cat este constructiva nu ma deranjeaza absolut deloc. Ba din contra, as putea spune.
la 06.09.2010, 17:14
la 28.03.2013, 17:52
imi place cuam arat
COMENTEAZA