Tort Sacher

Postat de simona72 in Torturi
6 Iul 2014 | 4694 vizualizari
Tort Sacher

Mi-a ramas gandul la el de cand l-am vazut la Laura. Este un tort simplu, cu ciocolata si gem de caise...o combinatie ideala si pe gustul meu. Nu i-am adus foarte mari modificari, doar am insiropat putin blaturile cu nectar de caise pe care l-am facut anul trecut...nu este necesar, dar baietilor mei le plac prajiturile insiropate si am avut ceva reclamatii:))

Ingrediente

  • pt blat:
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 50 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 130 gr unt moale
  • pt umplutura:
  • 10 caise bine coapte
  • 2 linguri zahar
  • pt glazura
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 50-70 ml lapte
  • pt insiropat (optional):
  • 1 cana nectar de caise de casa http://www.bucataras.ro/retete/nectar-de-caise-48698.html
  • pt decor:
  • 1 caisa(optional)

Mod de preparare

Pentru blat: am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut spuma cu 1 praf de sare si zaharul, pana au devenit o bezea. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele, se amesteca cu un tel tip para si se adauga treptat cate un galbenus. Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza si se adauga amestecul de ciocolata, apoise adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga jumatate din albusurile batute spuma, se amesteca pana la incorporarea perfecta, se aduga si restul de bezea, amestecandu-se incet de data aceasta, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Se pune aluatul intr-o tava rotunda, eu am folosit una de silicon si se da la cuptorul incins la 160 grade pt 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca complect in cuptor cu usa intredeschisa.

Pentru umplutura: se spala caisele, se scot samburii si se paseaza la robotul de bucatarie. Se pun fructele pasate intr-o craticioara cu fund dublu, se adauga zaharul si se fierb 10-15 minute, pana capata consistenta de gem, dar nu foarte gros. Se lasa sa se raceasca.(eu l-am facut cu 1-2 zile inainte)

Pentru asamblare:se taie tuguiul blatului(se indreapta), se taie blatul in doua, se pune primul start pe un platou, gratar, fund de lemn...se insiropeaza, nu foarte tare, cu jumatate de pahar de nectar, se pune jumatate din gemul de caise, se pune al doilea strat, se insiropeaza si se pune deasupra restul de gem. Se da la frigider pt 1-2 ore. Se glazureaza tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu laptele. Se pune un prim strat subtire de ciocolata, se da la frigider pentru 20 minute si se glazureaza cu restul de ciocolata ramasa.

Am folosit ca si decor o caisa data prin glazura de ciocolata.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tort Sacher

Postat de Oana

Desert Tort Sacher

Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....

Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de privatelaura

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.  Mixam foarte bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2014, 20:44
la 06.07.2014, 20:48
Ce bun! Sper sa ajung sa il fac si eu, ca demult il am in plan
la 06.07.2014, 20:49
delicios
la 06.07.2014, 20:55
la 06.07.2014, 20:56
Deosebit!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking