Ingrediente
- 4 oua medii
- 100 gr zahar
- 100-120 gr faina
- 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni)
- 1 banana
- 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat
- 1 plic capuccino pentru insiropat
- 2 cubulete de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau cu faina, si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.
Cand blatul s-a racit, il taiem in doua sectiuni. Preparam pliculetul de cappuccino si apoi insiropam blatul. Taiem banana in feliute potrivite. Adaugam feliutele de banana pe prima sectiune de blat si acoperim cu a doua sectiune de blat. Mixam frisca cu 1 lingurita de zahar pudra pana se intareste iar apoi o punem intr-un pos. Ornam tortul cu frisca. Presaram deasupra tortului ciocolata rasa. Optional puteti adauga topping de ciocolata sau miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|