Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe

Postat de Zamfira in Torturi
28 Ian 2017 | 2612 vizualizari
Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe

Datorită gustului puternic de ciocolată și cremozitate, acest tort ne aduce aminte de ,,trufe,, dar dacă autoarea rețetei a denumit-o Tiramisu, așa va rămâne. Plecand de la Tiramisu reţetă originală, este un tort foarte bun, concentrat, aromă puternică de ciocolată, cacao, cafea. Rețeta este a Jamilei, o foarte bună specialistă în gastronomie. Pentru un moment special, romantic, festiv, vă recomand acest tort. Nu recomand copiilor mici!

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 4 pachete pișcoturi
  • 200 g ciocolată 85%
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frișcă naturală
  • 150 g zahăr pudră
  • 500 ml cafea concentrată îndulcită sau 8 lingurițe ness și 4 lingurițe zahăr
  • 1 esență migdală
  • 1 esență rom
  • 1 lingută cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească. 

Topim ciocolata și o lăsăm la răcit.

Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită.

Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone.

Așezăm un inel de tort peste un platou.

Înmuiem fiecare pișcot în cafeaua rece, în care am adăugat cele două esențe. Punem pișcoturi pe peretele inelului de tort, precum și în baza inelului.

Punem un strat de cremă, apoi mai punem un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, pudrăm suprafața acestora cu un strat generos de cacao.

Urmează încă un strat de cremă.

Închiem decorul tortului cu rozete realizate tot din cremă.

Pudrăm cu cacao.

Lăsăm tortul la rece pentru cel puțin 6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mure si ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu mure si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea....

Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Postat de Creatsa

Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 10:54
bun bun
la 28.01.2017, 11:04
yammy
la 28.01.2017, 11:26
bun
la 28.01.2017, 11:37
Bun și aromat!
la 28.01.2017, 12:15
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking