Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de rocsi_1612 in Torturi
30 Ian 2017 | 8548 vizualizari
Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Tortul tiramisu este un tort ce se face destul de usor, sau cel putin mie asa mi s-a parut, dar tot atat de repede se si mananca. Atat de delicios, bine insiropat, ca nu te poti opri doar la o felie si mai mananci cel putin inca una. L-am trecut pe lista noastra de dulciuri favorite pentru ca trebuie repetat.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente: Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 750 gr mascarpone
  • 1 lingurita amidon
  • 2 lingurite esenta de rom

Pentru insiropat:

  • 400 ml cafea preparata mai tare
  • 3 linguri amaretto

Mai avem nevoie:

  • 15 piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • nuca macinata
  • cacao
  • 60 gr ciocolata amaruie + 3 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta.
Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta de silicon.

Impartim compozitia in doua boluri in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam prima parte de compozitie.
O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand este gata, scoatem prima foaie de blat si o coacem si pe a doua.

Le lasam sa se racesca.
Puteti coace blatul intreg si il taiati apoi in doua foi.
Crema:
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul pana sunt omogenizate, intr-un bol de inox.
Transferam bolul pe baie de aburi, mixam la viteza potrivita cam 10-12 minute, pana zaharul este topit si obtinem o crema spumoasa.
O dam deoparte, o lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam putin, apoi adaugam crema de galbenusuri rece, esenta si mixam pana sunt omogenizate.

Siropul de cafea:
Cafeaua rece o amestecam cu amaretto.
Pe un platou punem prima foaie de blat, asezam un inel detasabil in jurul sau, il insiropam bine, punem un strat de crema.
Trecem piscoturile prin siropul de cafea, le asezam peste crema, venim iar cu un strat de crema, apoi punem a doua foaie de blat si il insiropam.
Deasupra punem restul de crema (eu am oprit cam 3 linguri pline de crema sa pun deasupra) si o nivelam.
Dam tortul la frigider 4-5 ore.
Intre timp facem inimioarele de ciocolata:
Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un bol cu cele 3 linguri de frisca lichida.
Le transferam pe baie de aburi, amestecam pana ciocolata este complet topita.
Luam cratita de pe baie de aburi, turnam ciocolata in formele de inimioara, le dam la frigider pana se intaresc.
Amestecam frisca lichida cu smantana, reci, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o consistenta spumoasa.
Scoatem tortul de la frigider, indepartam inelul, imbracam marginile tortului cu frisca.
Deasupra, pe margine, facem cateva moate din frisca.
Pudram cu cacao deasupra, asezam inimioarele de ciocolata si il mai dam la frigider 1-2 ore sau peste noapte.
Il portionam si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (58)
Retete similare

Tort Tiramisu reţetă originală, cu Green Sugar

Postat de simona72

Tort Tiramisu reţetă originală, cu Green Sugar

Tiramisu reţetă originală In primul rand am pregatit o cafea espresso (de buna calitate daca se poate) pe care am indulcit-o cu GS. Piscoturile le-am scos din ambalaj si le-am pus aproape....

Citeste continuarea

Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de RuxyRux

Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom. Se amesteca la rece Martini,  galbenusurile,  zaharul, apoi vanilia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2017, 19:43
frumos
la 30.01.2017, 19:50
Foarte frumos si delicios arata! Iubesc tortul tiramisu...chiar azi l-am postat si eu pe FB la provocarea Alinei!
la 30.01.2017, 19:52
Multumesc Vladimir!
la 30.01.2017, 19:53
Multumesc mult Ruxy! L-am facut acum de ziua sotului si a iesit nemaipomenit de bun!
la 30.01.2017, 19:58
La multi ani! Sa-ti traiasca!

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking