Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200

Postat de licurici_lra in Torturi
24 Ian 2017 | 4312 vizualizari
Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200

Tiramisu reţetă originală Pozele sunt de la 2 toturi. Am folosit aceeasi reteta, doar la decor am mai schimbat.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 500 g crema mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • cafea:
  • 350 ml apa
  • 8 lingurite de cafea
  • sirop de zahar ars:
  • o cana de zahar
  • cafea 
  • esenta de migdale
  • Pentru decor:
  • cacao si ciocolata.

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.

Crema se lasa la rece.

Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.

Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava de tort, cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).

La final, sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.

Pe deasupra, se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de cafea

Postat de rhapsody

Tort cu crema de cafea

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul mixeaza si mixeaza...

Citeste continuarea

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana devin spuma. Intr-un vas amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2017, 19:55
Felicitari si la cat maimulte !
la 24.01.2017, 19:59
Felicitari!
la 24.01.2017, 20:10
Felicitari !
la 24.01.2017, 20:16
Un tort delicios! Felicitări și la cât mai multe rețete!
la 24.01.2017, 20:22
La cat mai multe retete!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking