Tort Valurile Dunarii

Postat de Alepaty in Torturi
13 Ian 2017 | 3991 vizualizari
Tort Valurile Dunarii

De ceva timp incoace, imi plac foarte mult retetele lui Teo, prin urmare aceasta reteta am preluat-o de pe site-ul ei. Bun acest tort si de efect, nu prea mi-a iesit mie decorul, ca, ce-i drept, nu ma pricep, dar ce conteaza, e ca a fost foarte bun, si prietenii noastri au mancat de 2 x deci inseamna ca m-am descurcat :))

Ingrediente

Ingrediente pentru 2 blaturi:

  • 300 g unt
  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar
  • miezul de la o pastaie sau esenta vanilie
  • 120 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • un borcan visine sau cirese compot

Crema de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g zahar pudra

Glazura dintre creme, nr 1 :

  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml apa
  • 120 g ciocolata amaruie

Glazura de imbracat,nr 2:

  • 150 ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 70 g unt

Mod de preparare

1. Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.

2.Se tapeteaza o forma de tort de 20 cm sau chiar 2, daca aveti daca nu faceti pe rand, cum am facut eu.. deci se tapeteaza cu hartie de copt.

3. Untul se spumeaza cu zaharul, dar eu zic ca ar fi bine sa folositi zahar pudra ca eu am folosit zahar tos si am cam mixat la el ceva timp. Se spumeaza untul cu zaharul la viteza mare, apoi se adauga ouale pe rand, iar la final faina si praful de copt cernute.

4. Se cantareste aluatul si se imparte la 2 si intr-o parte se adauga esenta de vanilie si in a 2 a parte se adauga cacaua si laptele.

5. Se distribuie aluatul in forma sau forme si se pune jumatate din cantitatea de aluat alb, apoi jumatate din aluatul negru si deasupra visine sau cirese din compot (eu am avut cirese).

6. Se coace cate 30-40 min, fiecare .

7. Crema: Punem 500 ml de lapte intr-o cratita pe foc, iar separat amestecam budincile cu zaharul tos si laptele, iar cand e fierbinte laptele din cratita, se pune amestecul si se amesteca pana se ingroasa budinca. Se pune folie si se lasa la racit complet.

8. Untul se spumeaza cu zaharul pudra si se adauga din budinca racita cate 2, 3 linguri. Va iesi o crema foarte aerata, delicioasa.

9. Pentru asamblarepregatim tava in care asamblam tortul, tapetam cu folie alimentara si se face un inel de inaltimea de 15 cm de jur imprejur.

10. Punem primul blat cu partea alba in jos, insiropam cu siropul din compot, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi prima glazura cea dintre creme: se pune ciocolata pe baie de aburi, se amesteca cu zaharul pudra si apa.

Se da la frigider pana se intareste, apoi se pune cealalta jumatate de crema de vanilie, se pune al 2 lea blat tot cu partea alba in jos, se insiropeaza si se da la rece 2 ore in frigider.

11. Se scoate din frigider si se da jos inelul din hartie de copt , se imbraca in glazura: Intr-o cratita punem pe foc mic ciocolata,untul la topit. Se imbraca tortul in glazura.

12. Se fac valurile specifice Dunarii.

13. Se mai da la frigider, de preferat peste noapte.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Postat de andaoana

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Blatul:  Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2017, 07:51
o nebunie! imi place!
la 13.01.2017, 08:38
la 13.01.2017, 08:42
O felie vreau și eu!
la 13.01.2017, 10:00
Cat de bun este!
la 13.01.2017, 10:04
Ce bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking