Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid

Postat de simona72 in Tortellini
1 Mar 2018 | 7114 vizualizari
Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid

Reteta este una foarte simpla, dar absolut delicioasa. Ingredientele de calitate fac acest meniu sa deschida apetitul gurmanzilor, dar si al celor ce iubesc branzeturile. Caci despre ele este vorba astazi… Branza Praid am descoperit-o intamplator in magazine cautand de fapt parmezan. Avem si noi parmezanul nostru, branza asta grasa si alintata cu vin. Nu ramane decat sa o incercati, este absolut divina!!! Reteta de azi va ia cel mult 15 minute sa o faceti cap-coada,pentru ca tortellini sunt de fapt niste paste cu umplutura in mijloc. Eu le-am avut gata preparate, primite de la oarece prieteni mutati pe meleaguri italienesti. Se gasesc cu usurinta si la noi, deci reteta va este la indemana… Cantitatile nu trebuie sa fie exacte, eu nici nu le-am masurat, nici nu le-am cantarit. Aasa ca am sa vi le dau cu aproximatie.

Ingrediente

  • 2 pumni tortellini
  • Cam tot atatea ciuperci champinion
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura unt gras aromatizat(usturoi, chivas, patrunjel, busuioc, sare, piper)
  • Fulgi de chili, sare dupa gust
  • 50 gr branza Praid cu vin
  • 100 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se taie in sferturi.

Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri ulei de masline, se pune tigaia la incins si se adauga ciupercile. Se lasa tigaia la flacara mare si se scutura din cand in cand pt un amestec uniform. Se pudreaza cu sare si se lasa pana scade zeama aia maronie de pe ciuperci, dar nu de tot.

Intre timp se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se lasa 5 minute sa fiarba. Cand ciupercile sunt gata se adauga untul aromatizat, fulgi de chili, smantana si branza rasa marunt. Se lasa sa dea in clocot. La final se adauga tortellini si se amesteca. Se servesc imediat cu cu putina branza rasa deasupra, fulgi de chili si chivas taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortellini cu ricotta si spanac

Postat de RuxyRux

Tortellini cu ricotta si spanac

Am fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana). Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

Postat de rocsi_1612

Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2018, 11:37
Ciuperciiiiiii!😍😍😍😍😍
la 01.03.2018, 11:41
Super bune!
la 01.03.2018, 11:41
Cu siguranta mi-ar placea asa ceva! Arata tare bine!
la 01.03.2018, 11:42
Ce bun!
la 01.03.2018, 11:43
Perfect pe gustul meu !!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking