Ingrediente
- 500 gr tortellini cu prociuto
- 300 gr fasole verde-congelata
- 200 gr jambon usor afumat
- 200 gr branza cheddar
- 300 gr lapte
- 50 gr unt
- 1 lingura faina alba
- 2 -3 linguri smantana fermentata
- nucsoara macinata
- piper macinat
- sare
Mod de preparare
- Jambonul se taie cubulete si se prajeste direct in tigaia teflonata .
- Puneti la fiert apa cu sare .Decongelati fasolea verde .
- Cand apa da in clocot se fierb tortellini in acelasi timp cu fasolea verde .
- Aceasta operatiune va scurta timpul de preparare . Nu mai este nevoie sa folositi doua oale .
- Se scot cubuletele de jambon crocante si in aceiasi tigaie incepeti sa preparati sosul cheddar .
- Taiati branza cheddar cubulete mici -sau o razuiti .
- Se pune in tigaie untul la topit. Se amesteca cu faina alba .
- Cand aceast amestec incepe sa se ingalbeneasca [atentie sa nu-l ardeti ] ,se dilueaza punand lapte cate putin pe masura ce se ingroasa .
- Incorporati branza in sos , amestecand . Acum se pune si smantana care va echilibra gustul sosului .
- Sarati si condimentati cu piper negru si cu nucsoara .
- Luati o mana de fasole verde fiarta si o lasati pentru decor .
- Restul de fasole si tortellini se pune intr-un vas cerami .
- Turnati deasupra sosul cu branza cheddar .
- Ultima data se pun cubuletele de jambon crocant si restul de fasole verde .
- Dati vasul 5-10 minute la cuptor sa se incalzeasca si sa se gratineze usor .
- Serviti tortellini cu sos cheddar cat este cald .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sos cheddar, jambon si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|