Tortellini cu sunca si hribi de padure

Postat de mihaelar63 in Tortellini
3 Oct 2015 | 3313 vizualizari
Tortellini cu sunca si hribi de padure

Imi place textura la tortellini pe care-i cumpar. Pe umplutura nu prea pun mare baza, pentru gustul nostru de ardeleni trebuie si ceva carnita. In bucataria mea au poposit o minunatie de hribi de padure si m-am gandit ca fac casa buna cu pastele. Bineinteles prepararea ia putin timp, in 30 minute masa delicioasa si consistenta este pregatita. Ramane daca doriti sa adugati langa un pahar cu vin alb demi-sec. Daca am folosit tortellini italieni, sunca de Praga, hribi si legume ardelenesti ce fel de fusion este acesta ?:)))

Ingrediente

  • 500 gr tortellini
  • 500 gr hribi de padure
  • 500 gr sunca de Praga - de calitate
  • 200 gr smanatana
  • 100 ml ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Fierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele.
  2. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu servet de hartie.
  3. Tocati cepele si usturoiul care le caliti usor in ulei pana se inmoaie .
  4. Puneti la prajit si sunca taiata cuburi .
  5. Adugati ciupercile, ardeiul iute feliat. Sarati.
  6. Amestecati si dupa 5 minute se pune si smantana.
  7. Lasati la foc mic inca 5-10 minute avand grija sa nu scada sosul prea mult. Daca este nevoie adugati 50 ml apa.
  8. La sfarsit gustati condimentati cu putin praf de nucsoara si asezonati cu patrunjel verde
  9. Servit tortelini impreuna cu delicioasele ciuperci de padure, sunca si smanatana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca si hribi de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile. Le innabusim 2-3 minute, apoi punem...

Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Postat de mihaelar63

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2015, 15:03
Yammy! Ce mancare delicioasa!
la 03.10.2015, 15:08
buna buna
la 03.10.2015, 15:12
yammii, ce bunatate!
la 03.10.2015, 15:13
Ce bunatate
la 03.10.2015, 16:04
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking