Pentru foi: am ales modul cel mai simplu, la robotul de bucatarie. In bolul robotului am pus untul rece taiat cubulete si faina. Am mixat pana amestecul a devenit nisipos. Am amestecat celelalte ingrediente intr-un bol si le-am adaugat la aluat. Am mixat pana ce aluatul a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca este prea moale mai adaugati 1-2 linguri faina. Nu este necesar sa mixati mult, pana ingredientele se amesteca si aluatul capata consistenta…Se pune aluatul format in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore. Impartim aluatul in 11 parti(mi-au iesit mie), aproximativ egale. Luam cate doua bucati de aluat, iar restul le tinem la frigider. Lucram cu doua foi deodata: luam o bucata de hartie de copt, presaram faina deasupra, intindem cu sucitorul bucata de aluat intr-o foaie rotunda, deasupra punem o forma rotunda(eu am folosit una de 22 cm), decupam cu un cutit bine ascutit. Marginile le coacem impreuna cu foaia la cuptorul incins la 180 grade pentru 5-6 minute, pana incep sa se rumeneasca in totalitate. Cat timp sta in cuptor prima foaie noi ne ocupam de urmatoarea, pe o alta hoaie de copt. Cand este gata prima foaie de copt, o dam deoparte cu tot cu hartia de copt, iar in tava o punem pe urmatoarea. NU se prind foile de hartia de copt, este suficient sa inclinam hartia si foaia aluneca singura. Procedam la fel cu restul de foi pana le terminam de copt pe toate.
Pentru jeleul de mango: indepartam coaja de pe fruct, il taiem cubulete, il punem in vasul blenderului Breville Blend-Active® Pro, adaugam apa si pasiram pana obtinem un piure fin. Punem continutul intr-un ibric, adaugam indulcitorul si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Pentru crema: punem la fiert 400 ml lapte. Taiem pastaia de vanilie in jumatate pe lungime, scoatem semintele cu varful unui cutit, le punem in lapte si lasam sa dea un clocot. Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul, adaugam amidonul, faina si laptele rece. Amestecam bine cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si nu exista cocoloase. Se poate trece si printr-o strecuratoare… Se adauga laptele fierbinte la amestecul cu galbenusuri, se amesteca mereu cu telul, se transfera tot continutul inapoi in vas, se pune pe foc si se lasa pana crema se ingroasa. Atentie sa nu se prinda, se amesteca si se supravegheaza crema…Se da deoparte, se adauga untul taiat cuburi, se amesteca pana untul s-a topit. Se pune folie alimentara peste crema, se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider pentru 1-2 ore.
Asamblare: o forma rotunda de tort sau nu, se captuseste bine cu folie alimentara. Se pune prima foaie, se adauga 2 linguri crema, se intinde crema cu dosul unei linguri, se pune urmatoarea foaie, se apasa foarte usor, se adauga crema. Se alterneaza foaie crema, dupa 3 sau 4 foi se pune jumatate din jeleul de mango, foaie, apoi crema, foaie, restul de jeleu si se contiua cu foaie si crema pana le terminam de asamblat. Se inveleste bine tortul cu marginile de la foile alimentare, se da la frigider pentru aproximativ 22-24 ore. A doua zi am pus o farfurie peste tort(sau o alta greutate) si am mai lasat la frigider inca 4-5 ore. Am scos tortul din folie si forma de tort si l-am pus pe un platou.
Pentru imbracat tortul: am mixat frisca pana am ajuns la consistenta dorita. Am adaugat branzica pufoasa cu smantana, am mixat cu grija sa nu se taie frisca si sa se intareasca, am adaugat la final 2 linguri din crema de vanilie, am mixat pana la incorporare. Cu acest amestec am imbracat tortul, iar marginile de la foi le-am maruntit bine si le-am pus peste crema de frisca.