Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune

Postat de comanligia in Dulciuri
29 Apr 2014 | 45225 vizualizari
Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune

Este un tortulet care nu necesita coacere,usor si aromat :)

Ingrediente

  • 1 pachet+2-3 biscuiti ptr ornament
  • ciocolata rasa(pepite,ce doriti)
  • 100 gr de alune rumenite la cuptor
  • 200 ml smantana ptr frisca
  • 100 gr ciocolata cu lapte de prajituri
  • 30 ml cafea calda
  • 1 cafea mare ptr insiropat+50 gr zagar
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Am rupt ciocolata si am topit-o la cuptorul cu microunde,apoi am amestecat ciocolata cu 30 ml de cafea(de doua ori am turnat din cafeaua fierbinte) si am amestecat bine,apoi am adaugat smantana ptr frisca am amestecat bine si am dat 1/2 de ora la congelator.Am scos de la congelator si am batut crema tare si am pus esenta de rom.

Am amestecat cafeaua ptr insiropat cu zaharul(se poate face alt sirop daca doriti).

Am rumenit la cuptor alunele si le-am taiat mai marunt cu cutitul.

Am montat tortuletul:pe un platou am pus dealungul 4 biscuiti insitopati cu cafeaua indulcita,apoi peste biscuiti am intins putina crema,am presarat alune prajite si pepite de ciocolata,si am procedat la fel cu fiecare rand.

Am obtinut 6 randuri,deasupra am ornat cu crema,am pus cativa biscuiti in forma de triunghi si am presarat pepite de ciocolata si alune prajite.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Postat de simona72

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de deyutzky

Savarine

Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem laptele, adaugam drojdia si zaharul pe care le dizolvam in lapte. Adaugam ouale, uleiul si sarea si amestecam compozitia cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2014, 21:19
woooowwww ce minunatiee!!!
la 29.04.2014, 21:20
EEE ce ma inspira
la 29.04.2014, 21:26
Vreau si sectiune de la bunaciune!
la 29.04.2014, 21:32
Ce bunatate!!! Bravoo! Ligia!!!
la 29.04.2014, 21:36

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking