Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)

Postat de rocsi_1612 in Torturi
15 Dec 2012 | 12032 vizualizari
Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)

Este un tort ce merita facut mai ales in post cand aveti o aniversare.Cum maine aniversez ziua mea si a mamei ( ea este pe 19 decembie nascuta, dar aniversam maine impreuna) am zis sa nu treaca fara un tortulet.Sper sa va placa, este bine insiropat, crema delicioasa, asa ca nu imi ramane decat sa va invit la o bucatica pe toti ..Maine revin cu sectiunea...

Ingrediente

  • 36 de biscuiti simpli
  • 500 ml lapte de soia
  • 250 ml suc de portocale stors in casa
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 8 linguri de zahar
  • 7 linguri faian
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 cana de cafea preparata
  • 2 linguri amaretto
  • 400 ml frisca lichida vegetala
  • 1 canita cu alune
  • glazura de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Intai de toate pregatim o cafea, dar nu prea amaruie, o lasam sa se raceasca apoi punem in ea amaretto.
Intr-un bol punem sucul de portocale, zaharul si faina pe care inainte o cernem.
Amestecam bine cu un tel sa nu ramana cocoloase.
Taiem pastaia de vanilie in doua, scoatem miezul cu varful unui cutit si il punem in amestecul cu faina.
Intr-un ceaun dam drumul laptelui de soia, punem si pastaia de vanilie .
Mutam ceaunul pe foc pana da in fiert.
Cand incepe sa clocoteasca, scoatem pastaia de vanilie, tragem ceaunul de pe foc si adaugam treptat amestecul de faina timp in care invatim mereu.
Punem iar pe foc, dar focul sa fie potrivit, si lasam pana se ingroasa ca o budinca, timp in care mai amestecam in ea cu telul.
Tragem crema deoparte cand este gata, adaugam coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si coaja de portocala confiata.
Amestecam pana toate ingredientele s-au omogenizat.
Tapetam un vas dreptunghiular cu folie ( sau puteti folosi orice alta tava doriti).
Trecem cate un biscuite prin cafea si ii asezam in tava.

Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din crema si o intindem uniform cu o paleta.

Punem iar un rand de biscuiti dati prin cafea, restul de crema si inca un rand de biscuiti insiropati.

Acoperim deasupra cu folie si dam la frigider pana tortul s-a racit.
Intr-un bol mixam frisca lichida, insa trebuie sa fie rece de la frigider.
Alunele le tocam cu un cutit, dar nu foarte marunt.
Rasturnam tortul pe un platou.
Il imbracam in frisca, iar pe margini punem alune tocate.
Decoram dupa bunul plac.
Eu am decorat cu o glazura de ciocolata, numai ca se cam lungea si la scris se vede putin cam urat :D...
Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (102)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

Postat de AndrutzaP

Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

    Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.    Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam...

Citeste continuarea

Tort diplomat (fara albusuri)

Postat de gabrielacuisine

Tort diplomat (fara albusuri)

Crema: Se seapara albusurile de galbenusuri iar galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Albusurile le pastrati in congelator daca vreti sa le refolositi (ex....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 21:31
ce frumusete
la 15.12.2012, 21:32
ce frumos e
la 15.12.2012, 21:33
la 15.12.2012, 21:35
Rocsucule,am ajuns si eu la o feliuta!
la 15.12.2012, 21:37
Mena, asteapta-ma si pe mine

Vezi toate comentariile (102)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking