Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale

Postat de simona72 in Torturi
14 Feb 2019 | 3497 vizualizari
Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale

Simplu de facut, delicios si apreciat de toata lumea. Desigur, este vorba de salamul de biscuiti, desertulcopilariei. . Astazi, fiecare incearca o reinterpretare a retetei, cu ce-i place mai mult, dupa gustul fiecaruia si dupa ingredientele disponibile. Se pot folosii diferite fructe uscate, seminte, fructe confiate, ciocolata alba, neagra, cu lapte, frisca, posibilitatile sunt nenumarate… Cel mai nou si spectaculos sunt torturile, care pot sa fie simple, pentru un pranz de duminica, un desert de zi cu zi sau un tort aniversar. Simplu si de mare efect!!! 

Ingrediente

  • 150 gr biscuiti cu ovaz si scortisoara
  • 300 gr biscuiti simplii Petit Beurre
  • 150 gr unt gras topit
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 ml Amaretto(lichior)
  • 1 plic vanilie Finnese
  • 100 gr curmale uscate
  • 100-120 gr alune de padure prajite si fara coaja
  • 50 gr migdale
  • Optional:
  • 2 linguri zahar pudra(se poate suplimenta mai mult cantitatea de zahar, in functie de gustul fiecaruia)
  • Pentru decor:
  • 150 gr ciocolata 52%cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • cacao

Mod de preparare

Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga lichiorul Amaretto peste ele.

Biscuitii se rup cu mana in bucati si mai mari si mai mici. Atat biscuitii cu ovaz cat si cei simpli folositi de mine, nu au fost tari, deci nu a fost necesar sa-i dau printr-un robot.

 Punem biscuitii intr-un castron mai mare, adaugam cacaua, zaharul pudra, untul topit, curmalele hidratate, migdalele si alunele de padure taiate grosier. Lichiorul ramas de la curmale se amesteca cu vanilia si se adauga la celelalte ingrediente. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga si ea. Se amesteca toate ingredientele cu o spatula, cat mai usor, sa nu se zdrobeasca de tot biscuitii. Avem nevoie sa ramana si bucati mai mici de biscuiti intregi.

Compozitia se pune in forme, fie din cele individuale, tip inel detasabil, fie intr-o tava de tort in care ati pus folie alimentara. Se dau formele de tort la frigider pentru cel putin 3 ore.

Se scoate din tava, se inlatura folia alimentara si se asaza pe un platou. Daca ati folosit un inel, este necesar sa treceti un cutit cu lama subtire sa desprindeti compozitia de marginile inelului sau sa ungeti inainte inelul cu unt, apoi cand il scoateti din frigider sa treceti flacara un ei torte de bucatarie.

Pentru decor puteti sa folositi orice, bombonele, frisca batuta, toping, floricele comestibile, etc.. Eu am facut un ganache: se pune smantana pe foc si se lasa pana devine fierbinte. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana ciocolata este topita. Se da la frigider 2-3 ore. Se mixeaza pana devine spumoasa si se tine de paletele mixerului. Se pune intr-un pos si se orneaza tortuletul. Se pudreaza sau nu, partial sau total cu cacao pudra. Sa fa fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de RODIMUR

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Desert tort cu cirese si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu cirese si ciocolata

Blat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2019, 18:49
Îmi place reinterpretarea...!
la 14.02.2019, 18:51
Yamiii, yamiii!
la 14.02.2019, 19:00
Ce bine arata!
la 14.02.2019, 19:03
Bun desert
la 14.02.2019, 19:08
Multumesc!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking