Tort de ciocolata

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Noi 2014 | 6989 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

Pt. blatul 1:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 10 lg faina
Pt. blatul 2:
  • 5 albusuri
  • 10 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg nuca macinata
  • 4 lg faina
Crema 1:
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 180 ml frisca lichida
Crema 2:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu o lingura cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda (diametrul de 26 cm) cu unt si se desarta compozitia. Se da la cuptor la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate blatul si se lasa la racit.

Blatul 2: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu nuca macinata apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se desarta compozitia in aceeasi tava pe care am folosit-o si la primul blat. Se da la cuptor pt cca 25-30 minute. Se scoatesi se lasa la racit.

Crema 1: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele, pe foc mic si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin o ora, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: Se procedeaza la fel ca si la crema 1, doar ca in momentul in care mixam crema se adauga si esenta de rom.

Intre timp pregatim un sirop din apa, zahar si rom.

Asamblare tort: Primul blat se taie in doua. Se aseaza o parte pe un platou, se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata cu lapte (pastram 3-4 lg de crema), peste aceasta se aseaza blatul cu nuca, se insiropeaza apoi se unge cu 2/3 din crema de ciocolata cu rom. Deasupra se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza apoi se unge tortul cu crema pastrata. Se orneaza dupa imaginatie.

Eu am folosit pentru ornat din cele doua creme pastrate si biscuiti in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja...

Citeste continuarea

Desert tort lamaita

Postat de Constelatialeu

Desert tort lamaita

Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.11.2014, 21:54
ce frumos e!
la 08.11.2014, 21:56
Prezent! Cer si eu o feliuta... Se poate?
la 08.11.2014, 21:58
la 08.11.2014, 22:03
Deyu multumesc!
la 08.11.2014, 22:04
Claudia te servesc cu mare drag, dar maine!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking