Tort de ciocolata

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Noi 2014 | 7271 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

Pt. blatul 1:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 10 lg faina
Pt. blatul 2:
  • 5 albusuri
  • 10 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg nuca macinata
  • 4 lg faina
Crema 1:
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 180 ml frisca lichida
Crema 2:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu o lingura cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda (diametrul de 26 cm) cu unt si se desarta compozitia. Se da la cuptor la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate blatul si se lasa la racit.

Blatul 2: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu nuca macinata apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se desarta compozitia in aceeasi tava pe care am folosit-o si la primul blat. Se da la cuptor pt cca 25-30 minute. Se scoatesi se lasa la racit.

Crema 1: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele, pe foc mic si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin o ora, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: Se procedeaza la fel ca si la crema 1, doar ca in momentul in care mixam crema se adauga si esenta de rom.

Intre timp pregatim un sirop din apa, zahar si rom.

Asamblare tort: Primul blat se taie in doua. Se aseaza o parte pe un platou, se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata cu lapte (pastram 3-4 lg de crema), peste aceasta se aseaza blatul cu nuca, se insiropeaza apoi se unge cu 2/3 din crema de ciocolata cu rom. Deasupra se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza apoi se unge tortul cu crema pastrata. Se orneaza dupa imaginatie.

Eu am folosit pentru ornat din cele doua creme pastrate si biscuiti in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.11.2014, 21:54
ce frumos e!
la 08.11.2014, 21:56
Prezent! Cer si eu o feliuta... Se poate?
la 08.11.2014, 21:58
la 08.11.2014, 22:03
Deyu multumesc!
la 08.11.2014, 22:04
Claudia te servesc cu mare drag, dar maine!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking