Tort de ciocolata si portocala

Postat de timea in Torturi
8 Iun 2014 | 4442 vizualizari
Tort de ciocolata si portocala

Un tortulet facut cu drag unei bune prietene care si-a sarbatorit ziua de curand. Si cum este mare iubitoare de ciocolata nu puteam sa o surprind decat cu un tort cu ciocolata. Si pentru ca tortul sa fie perfect am combinat ciocolata cu aroma de portocala proaspata.

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu, cutia rosie de 200 ml)
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Sirop
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite zahar pudra
  • aprox 70-100 ml apa
  • Decor
  • 1 lingura din crema de ciocolata + 150 ml frisca lichida indulcita (Meggle)
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. 

Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.

Partea de sus eu am taiat-o in asa fel inca sa fie dreapta si a pus-o la mijloc in tort. 

Punem prima foaie pe o farfurioara si dupa ce o insiropam cu siropul de portocala ungem cu o parte din crema. (daca va e mai usor impartiti de la inceput crema in aprox 3 parti si o lingura separat care vine apoi in frisca).

Urmeaza evident a doua foaie de blat, sirop si inca un rand de crema.

Apoi ultima foaie, sirop si un strat mai subtire de crema pt ca trebuie sa ne ajunga si pentru imbracat de jur imprejur.

Mixam frisca pana incepe sa se intareasca, adaugam crema pastrata si mixam inca cateva secunde.

Ornam  cu frisca de jur imprejur si deasupra.

Presaram apoi coaja de portocala rasa.

Dam tortul la frigider minim 3 ore inainte de a felia si servi.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.06.2014, 12:59
la 08.06.2014, 13:00
Delicios!
la 08.06.2014, 13:02
Laura ;
Xana multumesc
la 08.06.2014, 13:24
la 08.06.2014, 13:47
Cat de bine arata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking