Tort de ciocolata cu visine

Postat de timea in Torturi
3 Sep 2014 | 8153 vizualizari
Tort de ciocolata cu visine

Un tort facut cadou de curand unui baietel care iubeste ciocolata. Am combinat ciocolatosul tort cu un pic de visine si a iesit o bunatate de tort, chiar daca cei mici prefera doar ciocolata simpla cand vine vorba de dulciuri :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra min 50% cacao
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca luchida indulcita (Meggle)
  • Umplutura de visine:
  • 300 gr visine
  • 2.5 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • Sirop:
  • 2-3 linguri sirop de fructe
  • aprox 150 ml apa
  • Glazura:
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida indulcita

Mod de preparare

Blat: 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.

Crema: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata.

Dam crema la frigider 1-2 ore pana se intareste.

O scoatem din frigider si o mixam cu mixerul pana devine pufoasa. 

Separat mixam intr-un bol frisca pana se intareste, apoi adaugam treptat din crema de ciocolata pana o incorporam toata.  

Visinele fara samburi le taiem in bucati si le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand.  

Asamblare:

- blatul racit il taiem in doua

- asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu siropul de fructe

- dupa ce s-a tras putin siropul in blat, ungem blatul cu jeleul de fructe racit

- peste jeleu urmeaza un strat generos de crema (aprox trei sferturi) - asezam cea de a doua foaie de blat pe care il insiropam cu restul de sirop

- ungem de jur imprejur tortul cu crema  

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi.

Turnam glazura peste tort lasand sa curga si pe margini si dam la frigider pana se intareste glazura.  

Scoatem tortul din frigider si il ornam cu crema ramasa. Punem deasupra bombonele colorate, ciocolata etc. Al meu a fost dedicat unui copilas si am incercat sa il fac putin mai vesel.  

Pastram tortul la frigider pana la servire.

E bine sa stea minim 2-3 ore la frigider inainte de servire sau chiar peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Postat de katty

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.09.2014, 22:16
ce-mi place ca e asa vesel
la 03.09.2014, 22:19
Mie imi place cand vad copilasii care se arunca pe el sa manance repede ce e deasupra )
la 03.09.2014, 22:19
Ce frumos ai ornat bunatatea!
la 03.09.2014, 22:19
Ce frumos este !
la 03.09.2014, 22:20
frumos

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking