Tort de ciocolata

Postat de privatelaura in Torturi
24 Apr 2014 | 7697 vizualizari
Tort de ciocolata

Acest tort a fost cu dedicatie pentru tata socru, cu ocazia implinirii a frumoasei varste de 65 ani, ocazie cu care i s-a facut un fest! Este un tort ciocolatos din cap pana in picioare, foarte aromat si care a placut invitatilor. Promit sa revin si cu sectiunea! Tortul a fost supraetajat, a avut 9 kg si a servit petru circa 100 persoane.

Ingrediente

  • pt blat
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar brut
  • 50 gr cacao
  • 1 praf sare
  • 1 praf copt
  • 2 cani lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 vrf ligta bicarbonat
  • aceasta cantitate este pentru un blat. Eu am copt 3 blaturi.
  • pt crema:
  • 1 kg branza mascarpone
  • 800 gr ciocolata neagra
  • 50 gr zahar pudra
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 50 ml rom
  • visine si fructe de padure
  • pt sirop
  • 1 l apa
  • 6 linguri zahar brut
  • 50 ml rom
  • pt glazura
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 gr ciocolata neagra
  • pt frisca
  • 400 ml smantana lichida
  • 3-4 linguri zahar vanilat
  • pt decor
  • cacao pudra
  • bomboane cocos, bomboane ciocolata

Mod de preparare

Pornim cuptorul. Luam o forma de copt si asezam o hartie de copt umezita cu apa. Astfel, se asaza perfect in tava fara a face cute. Blatul de coace drept.

Intr-un castron, adaugam faina, zaharul, cacaoa si un praf de copt si unul de sare. Amestecam cu un tel. IN alt castron, punem bicarbonatul, adaugam laptele (astfelil stingem) si uleiul. Amestecam energic si turnam amestecul peste compozitia uscata. Daca doriti, puteti baga in functiune mixerul in aceasta etapa.

Batem tava de masa ca sa iasa eventualele bule de aer.

Turnam compozitia in forma de copt si dam la cuptorul incins, pentru aproximativ 40-50 minute, la foc mediu. Scoateti si lasati la racit.

Am procedat astfel pentru toate cele trei blaturi.

Crema am facut-o astfel.

Am topit pe baie de aburi ciocolata cu un pic de lapte. Intr-un castron, mixam crema de branza cu zaharul pudra, apoi adaugam cate putin ciocolata topita pana o incorporam pe toata si obtinem o crema fina si deeeelicioasaa!.

Pastram crema pe baie de aburi, dar nu pe foc, atat cat ramane ea calda.

Pentru sirop, punem la fiert apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul brut si lasam sa fiarba un pic. Dam deoparte si adaugam romul. Lasam la racit.

Taiem blaturile in cate doua straturi. Cel de-al treilea blat il taiem in jumatate, astfel ca a obtinem doua blaturi mai mici, care la randul lor le taiem in cate doua straturi. 

In aceeasi tava in care am copt blatul, asezam un prim strat de blat pe care il insiropam in etape. Insiropam, asteptam sa absoarba bine, iar insiropam. Apoi asezam un strat de crema, presaram fructe si asezam imediat alt strat de blat. La fel, insiropam, asteptam sa absoarba bine, iar insiropam si tot asa.

Procedam la fel si cu blatul mic. Acoperim blaturile cu un ultim strat de crema care se va intari si va face ca blaturile sa devina solide si rezistente. Le acoperim cu hartie de copt si le dam la rece.

A doua zi, scoatem blaturile din tavi. Folosim o tava mare si incapatoare. Asezam blatul mare si deasupra pe celmic. NU folosim bete suport. Blaturile sunt destul de rezistente. La blatul celmic pastram insa hartia de copt de dedesupt, taiata pe margine, atfel incat sa nu se vada.

Eu am vrut sa fac doua cascade de trandafiri simetrice, insa am schimbat macazul. Ne ingrijim sa pozitionam drept cele doua blaturi si pregatim glazura.

Intr-un vas, punem pe foc, smantana lichida cu ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam un pic la racit si fara sa mixam compozitia, glazuram tortul pe de-a intregul.

Am pudrat cu cacao, am ornat cu bomboane de ciocolata si am pregatit frisca cu care am facut cate doi trandafiri pe laturile blatului mic si am bordurat blatul de jos. Am dat la rece pana la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2014, 19:13
Du-tiiiiiiii beeeyyyyyyyyyy!) Asta-i apocaliptic de-a dreptul!
la 24.04.2014, 19:13
Tu te-ai gandit la noi astazi, sau numa' la moderatoare?
la 24.04.2014, 19:16
Corina, hai sa iti spun. Aveam o lene, nu imi venea sa fac nica asa ca mi-am impus ca macar sa postez. dar de acu si pana la Craciun...imi iau liber de la retete ))
la 24.04.2014, 19:17
Wow,wow Laurici!
la 24.04.2014, 19:17
weisaaaaaaa X: unu dasta sa faci si pt intanirea cu bucatarasii o daa X::

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking