Tort Joy

Postat de Luckycake in Torturi
2 Iun 2014 | 3722 vizualizari
Tort Joy

Tort Joy – acest tort l-am facut de 1 Iunie – ziua copilului, in special pentru baietelul meu care este ajutorul meu in bucatarie. Dupa atata munca iata a venit si rasplata :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 375 gr iaurt grecesc 5%
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 – 200 gr zahar (depinde cat de dulce va place )
  • ½ lingurita extract vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 500 gr fructe (capsuni, cirese, visine)
  • Pt crema de ornat
  • 200 gr crema de branza
  • 80 gr unt
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lg cacao

Mod de preparare

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, minim 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (20 cm ) la 180 grade cam 45-50 minute.

Gelatina o lasam la inmuiat cu 100ml apa si apoi o topim pe baie de aburi, batem smantana pt frisca cu zahar apoi o amestecam cu iaurtul , vanilia si gelatina. Blatul il taiem in 3, astfel incat sa rezulte 3 blaturi egale.Asezam primul blat, apoi jumatate din fructe taiate mai mare, turnam jumatate de crema, punem al 2-lea blat, repetam cu fructele si iaurtul,si punem ultimul blat.Tortul trebuie sa stea la rece minim 3 ore, cel mai bine peste noapte, apoi se scoate din forma si se poate orna direct pe platoul de servire

Mixam crema de branza cu untul, amandoua trebuie sa fie la temperatura camerei, pana devine omogena minim 5 minute, apoi adaugam zaharul pudra si cacao, mixam iarasi 10 minute, topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam ciocolata si mai mixam 2-3 minute.Lasam la rece 15 min, apoi ornam tortul . Punem crema deasupra si cu ajutorul unei spatule o intindem si pe laterale, nu trebuie sa fie perfect egal distribuita, uniforma, mie imi place, pentru ca nu e greu de ornat .Deasupra punem picaturi de de ciocolata sau ce avem la indemana, iar la baza ornam cu banuti de ciocolata alba si neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Green Joy

Postat de Ela68

Tort Green Joy

Mod de preparare Blat Joconde :   1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam.  2. Separat, batem albusurle cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2014, 15:46
la 02.06.2014, 15:47
la 02.06.2014, 15:56
la 02.06.2014, 16:07
Ce tort simpatic!!
la 02.06.2014, 16:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking