Tort cu ciocolata si crema de branza

Postat de gatiticuspor in Torturi
6 Oct 2014 | 5822 vizualizari
Tort cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 g crema de branza
  • 100 frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volumul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata. Incorporati faina usor apoi turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune. Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. 

Pentru crema mixati crema de branza cu frisca si zaharul pudra pana ce obtineti o crema consistenta.

Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat folosind jumatate din crema, cu cealalta jumatate veti orna exteriorul tortului. Dati la frigider pana ce topiti ciocolata.

Topiti ciocolata pe baie de aburi cu frisca lichida. Daca ciocolata este 85% veti avea nevoie de mai multa frisca lichida. Va sfatuiesc sa turnati frisca putin cate putin amestecand continuu pana ce ciocolata topita devine cremoasa.

Ornati tortul cu ciocolata dupa preferinta si dati tortul la frigider pentru cel putin 4 -5 ore sau peste noapte.

POFTA BUNA!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2014, 14:17
Imi place combinatia
la 06.10.2014, 14:29
ce frumos este!
la 06.10.2014, 14:35
excelent
la 06.10.2014, 15:03
la 06.10.2014, 15:06

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking