Tort de ciocolata cu visine

Postat de babi5 in Torturi
13 Noi 2013 | 4524 vizualizari
Tort de ciocolata cu visine

Pentru ca mine avem un sarbatorit in familie azi am pregatit tortuletul...hi, hi...nu este chiar tortulet este ceva mai mare, dar cred ca a iesit bun si bine, maine il degustam. Crema este super buna fiindca asa cum zice proverbul "cine lucreaza cu miere se linge pe degete" si eu m-am tot lins...

Ingrediente

  • 20 oua
  • 34 linguri de zahar
  • 13 linguri faina
  • 1/2 praf copt
  • 1 fiola esenta vanile
  • 1 esenta fiola rom
  • 1 borcanel visine desimburite (din camara)
  • 2 cuburi rama (250 gr /cub)
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 200 ml frisca hulala
  • 1 lingura ulei
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 intaritor frisca

Mod de preparare

Pentru blat folosim:

12 oua pe care le separam albusul de galbenus. Intr-un castron mai mare punem albusurle in care adaugam un varf de cutit de sare si doua linguri de apa rece, apoi batem bine cu mixerul pana se intareste bine. Luam 13 linguri de zahar si adaugam treptat in albus mixind in continuare pana terminam,  apoi adaugam o lingura de ulei si galbenusurile mixand bine in continuare, pana compozitia devine ca si o crema albicioasa. Adaugam esenta de vanilie  si 13 linguri de faina in care am pus praful de copt si cu o paleta amestecam de jos in sus psna faina se incorporeaza bine.

Ungem o cratita si o tapetam cu hartie de copt (eu am folosit una de 4 l) sau o tava de tort cu diametrul un picut mai mare, apoi punem compozitia si dam la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam fara sa deschidem cuptorul 30 de minute, apoi incercam cu o scobitoare sa vedem daca este copt.

Intre timp 8 oua se bat bine cu 16 linguri zahar (400 gr) si cu esenta de rom, apoi punem cratita la aburi (sau daca aveti o cratita cu pereti dubli este foarte bine) si fierbem. Cand este aproape gata cacaoa o diluam intr-un bol cu apa sa nu fie cocoloase si adaugam in crema  de oua si ciocolata de menaj. Mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem deoparte sa se raceasca. 

Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si trei de apa si caramelizam, apoi adaugam 200 ml apa si lasam sa se dizolve caramelul. Folosim pentru insiropat blatul.

Intr-un castron punem cele doua cuburi de Rama mixam bine, apoi din crema fiarta obtinuta adaugam treptat mixand in continuare astfel obtinand o crema  delicioasa. Taiam blatul in trei parti egale, asezam prima parte pe un platou, insiropam, asezam o parte din visine, apoi crema si repetam operatiunea si cu celelalte 2 parti din blat. Imbracam frumos tortul cu restul de crema, uniformizam frumos cu o lama de cutit mai lata, apoi cele 200 ml frisca le batem bine cu un praf intaritor de frisca si un zahar vaniliat si ornam tortul.

Tortul astfel este gata, il dam la rece pentru cateva ore si poate fi servit. Sa aveti pofta si la mincat si la preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 16:13
La multi ani sarbatoritului
la 13.11.2013, 16:17
bun bun
la 13.11.2013, 16:34
sa va traiasca sarbatoritul!
la 13.11.2013, 16:46
Ce frumos!! La multi ani!
la 13.11.2013, 17:00
ce bun eee!!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking